29.03.2024 03:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За рік державі не повернули незаконно привласнені землі Віталія Захарченка

Господарський й апеляційний суди відмовили прокуратурі у позові щодо повернення земельної ділянки у с. Романів Київської області екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Про це на запит Тиждень.ua повідомляє Генеральна прокуратура України.

«Питання щодо повернення земельних ділянок В. Захарченка було предметом розгляду господарських судів першої та апеляційної інстанції, які рішенням від 13.11.2014 року та 29.01.2015 відмовили у задоволенні позову прокурора», — йдеться у повідомленні.

Наразі прокуратура Київської області готує скаргу про оскарження зазначених рішень до суду касаційної інстанції.

Як повідомлялось, прокуратура  через суд вимагає повернути земельну ділянку площею близько 1 га, розташовану в с. Романків, яка була незаконно відчужена на користь родичів колишнього міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.

Як з’ясувалося, підставою для відведення у користування згаданою площею стали рішення виконавчого комітету сільської ради, до компетенції якого не входить вирішення земельних питань. Прокуратура пред´явила позов в Обухівський міськрайсуд про визнання недійсними рішення органу місцевого самоврядування, державного акту на землю та витребування земельної ділянки на користь держави.

Проте у листопаді в задоволенні позову прокурора було відмовлено.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-02-2015 22:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100