20.04.2024 05:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Рада хоче повернути один з диктаторських законів 16 січня

 

Депутат Василь Петьовка, який є двоюрідним братом одіозного закарпатського олігарха Віктора Балоги, вніс пропозиції щодо доповнень та змін до Закону України «Про інформацію», повідомляє sprotiv.org.

Найбільше привертають увагу цих доповнень наступні пункти: «4. Блогер зобов’язаний розмістити на своєму сайті або сторінці сайту в мережі “Інтернет” свої прізвище та ініціали, електронну адресу для направлення йому юридично значимих повідомлень».

Як стверджують громадські активісти, влада бажає деанонімізувати Інтернет і точно знати імена та інші дані людей, що можуть зводити крамолу на можновладців.

«Так як зараз почались гоніння за активістами, що не погоджуються з тим, як проводиться четверта хвиля мобілізації, так само влада може почати гоніння з будь-якої іншої теми, яка їм не сподобається», – коментують закон в соціальній мережі ВКонтакте.

Крім того, багато інших пунктів є досить непрописаними і можуть використовуватись як завгодно.

«Під вкрай широке визначення «екстремістських матеріалів» або «матеріалів, що пропагують культ насильства і жорстокості» при бажанні можна підігнати що завгодно. Так само як і «порушенням ділової репутації організації» згодом запросто можуть назвати запис про те, як роботодавець кинув найманих працівників на зарплату», – стверджують на сайті лівих активістів «Чорна радуга».

Подібний законопроект було ухвалено 16 січня 2014 року.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-02-2015 22:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100