29.03.2024 17:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Народні депутати України отримують зарплатню у російському «Альфа-банку». Подробиці. Стенограма

Наприкінці січня спікер Верховної Ради Володимир Гройсман на власній facebook сторінці повідомив про своє розпорядження: «Віднині, протокол та стенограма засідання кожного комітету Верховної Ради мають бути оприлюднені на сайті парламенту. Встановлений термін – до п'яти робочих днів з дня проведення засідання».

Завдяки цьому журналіст Сергій Андрушко дізнався, що народні депутати, їхні помічники та апарат Верховної Ради і досі отримують зарплату в російському «Альфа-банку», повідомляє sprotiv.org.

Публікуємо діалог із стенограми засідання комітету (між депутатами Дмитром Лубінцем, Павлом Пинзеником та Ольгою Совенко, завідувачкою відділу бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю Апарату Верховної Ради України):

Депутат ЛУБІНЕЦЬ: Мене турбує те, що в той час, коли Верховна Рада України офіційно визнала Російську Федерацію країною-агресором, у нас продовжується обслуговування цією установою. На сто відсотків вона належить російським акціонерам. «Альфа-груп» – чотири у неї власники, всі громадяни Російської Федерації, всі мешкають у місті Москва. І на якій підставі ми як народні депутати продовжуємо утримувати за наші кошти країну-агресора?

СОВЕНКО О.М.: У мене є відповідь.

ЛУБІНЕЦЬ Д.В.: Я вас слухаю.

СОВЕНКО О.М.: З вашого дозволу. В минулому році, коли тільки ще почалася ситуація в Криму, коли почалася анексія Криму, два народних депутати написали лист на ім'я керівництва Верховної Ради, аналогічний тому, що ви тільки-но озвучили, що це російський банк. У нас був укладений договір з ними на касове обслуговування зарплатного проекту. І відразу ж, тільки прийшов запит, їм було направлено ще в березні лист, що ми договір з ними розриваємо. Разом з тим, багато працівників Апарату, помічників-консультантів і депутатів вирішили  індивідуально укласти договори і обслуговуватися в цьому банку. Ми не можемо вплинути на кожну фізичну особу. Договору у нас немає з жодним банком, в тому числі з «Альфа-банком».

ПИНЗЕНИК П.В.: Можна я поясню, в чому проблема? Я знаю ситуацію, що вже немає договору на касове обслуговування. І я знаю, що офіційно нікого ніби й не змушують. Є проблема, яка полягає в наступному. Приходить помічник-консультант і каже: «Я хочу обслуговуватись в якомусь банку, одержувати зарплатну картку і одержувати за нею заробітну плату». Мовчки, без будь-яких пояснень про те, що ви можете обслуговуватись у будь-якому банку, йому виймають пакет документів з «Альфа-банку» і віддають. І за руку не зловиш.

СОВЕНКО О.М.: Не може такого бути.

ПИНЗЕНИК П.В.: Про це розповідають помічники-консультанти.

СОВЕНКО О.М.: Це я виясню тоді.ВОЙЦЕХОВСЬКА С.М. Я хочу нагадати, що навесні, по-моєму, була прийнята постанова Кабміну і рекомендація, що всі державні органи мають обслуговуватись в державних банках, зокрема в Ощадному.

СОВЕНКО О.М. Це індивідуальні договори.

ІЗ ЗАЛУ. В державних.

ВОЙЦЕХОВСЬКА С.М. В державних банках.

СОВЕНКО О.М. Я хочу сказати вам, якщо дозволите, що народні депутати, працівники Апарату, помічники-консультанти повідкривали такі особисті індивідуальні рахунки з оплати праці в 34 банках в Україні. В 34 банках.

ПИНЗЕНИК П.В. Питання не в цьому. Ми вже зрозуміли: договору на касове обслуговування немає.

СОВЕНКО О.М. Немає ні з ким.

КУПРІЄНКО О.В. Справа в тому, що хтось із працівників лобіює інтереси банку, раз є такі сигнали, є така інформація, вона не взята зі стелі. Розберіться. Ми ж не з неба впали, тому розуміємо, як банки працюють, якщо вони платять за це.

СОВЕНКО О.М. Буквально сьогодні-завтра я викличу своїх працівників по нарахуванню зарплати.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-02-2015 11:20 | Кількість переглядів 33 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100