20.04.2024 04:03 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Введення воєнного стану суттєво не вплине на хід конфлікту з Росією

Можливе введення воєнного стану не змінить докорінно ситуацію у протистоянні на Донбасі, зазначається у аналітичному віснику Міжнародного центру перспективних досліджень «Inside Ukraine».

Попри популістську заяву Петра Порошенка, що «якщо не буде миру, воєнний стан буде запроваджений по всій країні, а не лише в Донецьку та Луганську», посилювати обороноздатність потрібно і без запровадження воєнного стану.

Крихкість мінських домовленостей вимагає від українського уряду негайно розробити стратегію того, яким чином буде використано період зменшення інтенсивності вогню. Передусім, це стосується викорінення корупції у Міністерстві оборони та Генштабі, проведення якісної мобілізації, орієнтованої на військових спеціалістів і мотивованих людей, та популяризації військової служби в країні.

Разом з тим, враховуючи, що конфлікт переростає у довгостроковий і може тривати не один рік, суспільство має навчитися жити в умовах війни та постійної загрози. Хорошим прикладом для цього є Ізраїль, у якому на високому рівні побудована система цивільної оборони та попередження терористичних атак.

Мілітаризація також може дати поштовх для економіки в умовах кризи, особливо враховуючи кількість підприємств військово-промислового комплексу в Україні та робочі місця, які вони можуть забезпечити. Водночас збільшення військового бюджету потребує посилення контролю за його використанням і викорінення корупції при державних закупівлях, повідомляє sprotiv.org.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-02-2015 21:00 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100