16.04.2024 13:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Українська гельсінська спілка з прав людини засуджує запровадження довідки з військомату для виїзду за кордон

Ініціатива Генштабу ЗСУ, за якою військовозобов’язані повинні мати довідку з військкомату для виїзду за кордон і навіть для виїзду за межі адміністративних районів суперечить Конституції України і чинному законодавству, порушує права людини і може завдати великої шкоди національним інтересам України.

Представники Української гельсінської спілки заявили: «Здійснення примусової мобілізації жодним чином не зміцнить обороноздатність нашої країни і не поліпшить в наших Збройних Силах нічого, крім призовної статистики військових комісаріатів. У той же час, Україна вкрай зацікавлена у вільному пересуванні людей, товарів і капіталу. Панічні настрої щодо зриву мобілізації є швидше продуктом інформаційної війни, ніж результатом реальних процесів у суспільстві. Першим про примусову мобілізацію в Україні заявив президент РФ Володимир Путін. Треба негайно припинити політику порушення свободи пересування, яка фактично спровокована російською пропагандою і вочевидь шкодить національним інтересам України», повідомляє sprotiv.org.

26 лютого 2014 року о 14. 30 Вищий адміністративний суд України (вул. Московська, 8 ) розгляне позов правозахистника, редактора часопису Спротив Вадима Гладчука до президента Петра Порошенка щодо визнання частково незаконним і нечинним Указу від 30 січня 2015 року № 40/2015 «Про додаткові заходи щодо забезпечення проведення часткової мобілізації у 2015 році». У своєму позові Гладчук оскаржує запровадження виїзду за кордон за довідкою з військкомату та мобілізації хворих, що суперечить Європейській Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-02-2015 11:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100