28.03.2024 15:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Чи справді Барак Обама підтримує Україну, — The Washington Post

Відмова США у наданні Україні зброї навіть після того, як нав'язаний Україні Мінськ-2 приніс лише поразку у Дебальцевому, ставить уряд у Києві на межу краху і примушує ставити питання, чи справді Барак Обама підтримує Україну.

Про це йдеться у редакційній статті впливового американського видання The Washington Post.

Наслідком політики США, зазначають у виданні, може стати лише широкий конфлікт Америки з Росією.

«Коли президент України, присилуваний лідерами Франції та Німеччини, підписав угоду про припинення вогню на сході України, він сподівався, що виграє кілька місяців миру для проведення реформ та посилення обороноздатності. Не так сталося, як гадалося: російські сили пішли у наступ негайно після завершення переговорів і захопили ключове місто Дебальцеве», — сказано у статті.

Видання зазначає, що США жодним чином не відреагували на порушення угоди з боку ставлеників Росії і радо використовують існування (на папері) режиму припинення вогню як причину не надавати Україні обіцяну зброю.

Зрештою така поведінка грає на руку Путіну і дає йому можливість продовжувати наступ, який може зупинити лише сила і аж ніяк не подальше замирення, пише The Washington Post.

«Затримуючи військову допомогу Україні та відмовляючись карати за напад на Дебальцеве, Обама ризикує допустити знищення уряду у Києві, який, за його словами, він підтримує, та відкриває двері до більшого конфлікту з Росією», — пише видання.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-02-2015 13:46 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100