23.04.2024 16:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Непомічених Порошенком та Яценюком 500 трупів у Дебальцевому

 

 

6 березня 2015 року на засідання Радбезу ООН Саманта Пауер, представник США, заявила про більш ніж п'ятсот тіл, знайдених у Дебальцевому після того, як туди увійшли російсько-сепаратитстькі війська.

Ось її пряма мова «Звіт з Офісу з координації гуманітарних питань ООН в кінці минулого місяця засвідчив, що 500 тіл було знайдено в будинках і підвалах в кінці облоги – 500 тіл. Будинки та підвали, де люди ховалися від нескінченних обстрілів за допомогою мінометів і ракет російського виробництва (...) Повторюю, 500 тіл були знайдені в будинках і підвалах, де люди шукали притулок».

500 загиблих українців!

За декілька днів від вогню російської артилерії в Дебальцевому Україна втратила величезну кількість громадян, котра складає трохи менше десятої частини усіх жертв за цілий рік російської агресії. Очевидно, що більша частина цих загиблих – мирні люди.

Ця визначна своїм сумом подія мала б отримати гучну реакцію від президента, начальників силових відомств, також тих інституцій, котрі захищають права людини. Це величезна втрата для нації, яку слід було б осмислити і у відповідь на яку варто було б спланувати ретельно продуману реакцію. На жаль, ця приголомшлива цифра не стала предметом великої дискусії в урядових колах.

А дискусія потрібна.

Чи було зроблено урядовими структурами (МНС в першу чергу) все необхідне, щоб забезпечити евакуацію усіх, хто хотів виїхати з Дебальцевого? Якщо відвід військ було сплановано, то чи була евакуація мирного населення так само наперед спланована? Чи було цей план виконано, і чому все ж сталися такі жертви?

Яким чином нам слід діяти, щоб не допустити повторення масової загибелі мирного населення у випадку атаки російсько-терористичних військ на інші українські міста?

Чи варто нам оголяти фронт, відводячи важке озброєння – за очевидного невиконання аналогічних дій противником? Чи не ризикуємо ми таким чином підставити під удар мирне населення прифронтових міст?

Врешті, ми маємо бути готовими до того, щоб робити жорсткі висновки, особливо, якщо виявиться, що трагедія сталася через бездіяльність посадовців.

 

 

Ігор Луценко, народний депутат України, член комітету з питань запобігання і протидії корупції, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-03-2015 9:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100