29.03.2024 11:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Стіна» Яценюка: чотири кілометри за півроку. Розслідування

Шість місяців тому на засіданні Уряду прем’єр міністр України Арсеній Яценюк повідомив про початок масштабного проекту «Стіна», що передбачає облаштування укріплень українсько-російського державного кордону на лінії понад 3 тисячі кілометрів. Серед задач проекту є зупинка нелегальної міграції, зупинка диверсійних груп, контрабанди, переміщення зброї та радіоактивних матеріалів.

В своїх інтерв’ю Яценюк наголошував, що уряд вважає реальне облаштування державного кордону одним з основних завдань.

Тим не менш, на сьогодні ані документального, ані фактичного підтвердження проведення масштабних робіт з облаштування кордону, та хоча б ознак проведення тендерних закупівель для їх організації, Національному бюро розслідувань України виявити не вдалось.

В кінці листопада, у відповіді на запит ДемАльянсу зазначалося, що адміністрацією Державної прикордонної служби України проект «Стіна» не розробляється.

Про те, що «Стіна» (а іноді її називають “Європейський вал”) будується і буде добудована, українці в лютому 2015-го знов дізналися з чергового інтерв’ю Яценюка. В тому ж інтерв’ю міститься інформація про затвердження нової редакції проекту, де його вартість зменшено майже вдвічі.

Кілька місяців по крихтам збирали інформацію про проект. Успіхів небагато. Причин цьому кілька, але головна — в облаштуванні кордону з агресором повний безлад і мало практичних дій. Відомо, що за півроку побудовано лише чотири кілометри «стіни» Яценюка.

Уряду Яценюка для виконання взятих на себе зобов’язань та облаштування фактично Східного кордону Європи українській владі необхідно зробити те, що останнім часом їй вдається найгірше — бути чесною перед світом та українцями.

Розпочати варто з малого:

а) оприлюднити реальні граничні терміни готовності облаштування кордону;

б) сформувати реальний план дій поетапного впровадження;

в) приступити до негайного виконання.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-03-2015 21:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100