29.03.2024 17:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Друг Яценюка корупціонер Мартиненко просив Швейцарію розблокувати гроші, щоб заплатити адвокатам

Мартиненко просив суд Швейцарії розблокувати 100 тисяч франків із його заблокованих рахунків, щоб оплатити роботу адвокатів.

Про це пише депутат із БПП Сергій Лещенко в блозі на «Українській правді», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Він опублікував навіть першу сторінку з рішення суду, який відмовив Мартиненку у задоволенні його прохання.

За інформацією Лещенка, загалом у Мартиненка заблоковано у Швейцарії 30 мільйонів франків.

«Як і в історії з відповіддю прокуратури Швейцарії, усі власні назви у документі приховані, як того вимагає законодавство цієї держави», — написав Лещенко.

Натомість Мартиненко в інтерв'ю виданню «Gazeta.ua», яке опубліковане навіть без вказування його автора, розповів байку, що інформацію про кримінальну справу за хабар проти нього у Швейцарії поширюють на замовлення олігархів Дмитра Фірташа і Сергея Льовочкіна.

При цьому наявність цієї справи у Швейцарії Мартиненко не спростовував, сказавши лише, що Росія намагається зірвати участь в добудові атомних реакторів Хмельницької АЕС чеської компанії «Шкода», в отриманні хабара від якої, за інформацією ЗМІ, Мартиненка і звинувачують.

Розслідування про справу Мартиненка у швейцарській газеті опублікувала Катерина Босс, яка є учасницею міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів, який  реалізував гучний проект «ОфшорЛікс».

Як відомо, раніше Лещенко оприлюднив відповідь прокуратури Швейцарії, яка на запит, чи справді вона розслідує справу проти Мартиненка, відповіла, що в її провадженні справді є кримінальне провадження за хабар проти «громадянина України».

Законодавство Швейцарії забороняє вживати у публічних відповідях назви компаній та імена фігурантів справ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-03-2015 11:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100