25.04.2024 09:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Юрій Тимошенко з партії Яценюка вимагав від редактора сайту «Вільне Місто» Євгена Гапича 50 тисяч гривень

27 березня 2015 року Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківскої області під головуванням судді Віктора Васильковського відмовив в повному обсязі у позові народного депутата від партії «Народний Фронт» Юрія Тимошенко до редактора сайту «Вільне Місто», члена НМПУ Євгена Гапича.

Можновладець вимагав від журналіста відшкодування моральної шкоди у розмірі 50 тисяч гривень публічних вибачень та спростування недостовірної інформації. В процесі судового засідання, позивач змінив свої вимоги, відмовившись від моральної шкоди, залишивши вимогу про спростування недостовірної інформації.

“Ми вітаємо таке рішення суду, – коментує ситуацію старший юрист-консульт Юрбюро НМПУ Олександр Тарасов, який представляв інтереси потерпілого в суді, – бо за своєю формою матеріал є припущенням, про що свідчить знак питання у заголовку. Журналіст не стверджував, що Василь Гуменюк – помічник та Василь Гуменюк-Противсіх є однією й тою самою особою, але лише припускав це. Після того, як стало відомо, що Гуменюк-консультант нардепа, та Гуменюк Противсіх – це різні люди. Євген Гапич оприлюднив на сайті офіційну біографію помічника-консультанта на громадських засадах Гуменюка Василя Васильовича, виконавши свій обов’язок по наданню читачеві збалансованої та об’єктивної інформації”.

Нагадаємо, у лютому 2015 року народний депутат звернувся до суду із позовом до редактора інтернет-видання “Вільне місто” пана Гапича. Підставою стала стаття “Противсіх Василь – помічник-консультант нардепа Юрія Тимошенка?”, в якій журналіст припустив, що одіозний політичний діяч Василь Васильович Гуменюк (Василь Противсіх) є помічником-консультантом депутата Тимошенка. У статті журналіст розповів про помічників-консультантів народного депутата Юрія Тимошенка, перелік яких розміщений на офіційному сайті Верховної Ради України. Автор зазначає, що серед помічників-консультантів може бути Василь Гуменюк, який відомий загалу, як Василь Противсіх. При цьому журналіст не стверджує цю інформацію – у заголовку ставить знак запитання. Водночас Юрій Тимошенко заявив, що його помічником є інша особа, і подав до суду.

«Хочу звернутися до чиновників всіх рівнів та можновладців – не треба боротися з журналістами, не треба душити свободу слову. Кожен має право на висвітлення інформації, особливо, коли вона стосується влади або нардепів. Я вдячний НМПУ за те, що підтримали мене у цій справі і за те, що продовжуєте підтримувати та захищати права», – так прокоментував ситуація Євген Гапич.

Юридичний супровід цієї справи надавався Юрбюро НМПУ за підтримки програми У-медіа, яка виконується організацією Інтерньюз за кошти Агентства США з Міжнародного Розвитку, повідомляє sprotiv.org.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-03-2015 11:51 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100