18.04.2024 13:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Лазорко з банди Коломойського відмовився йти з посади голови державної «Укртранснафти». Документи

 

 

Відсторонений від виконання обов'язків голови правління ПАТ «Укртранснафта» Олександр Лазорко відмовився йти у відставку.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Ставленик олігарха Ігоря Коломойського у 100% державній „Укртранснафті“ Лазорко відмовився йти у відставку. Він пішов... на лікарняний, залишивши замість себе свою багаторічну підпорядковану Наталю Парахоняк, яка працювала під його керівництвом ще на нафтозаводах Коломойського», — написав депутат.

"Парахоняк продовжує гнути лінію «Привату». Від імені державної «Укртранснафти» вона подала до суду... на свою материнську компанію «Нафтогаз України». 100-відсоткова державна «дочка» судиться із 100-відсотковою державною «матір'ю», — зазначає Лещенко.

За його словами, так менеджери Коломойського намагаються скасувати підсумки зборів акціонерів «Укртранснафти», щоб визнати неправомочним призначення двох нових членів наглядової ради УТН, а потім — визнати незаконним рішення про відсторонення Лазорка, оскільки не буде кворуму.

"Кожен місяць перебування людей Коломойського в «Укртранснафті» коштує державі втрат 75 мільйонів гривень тільки на зберіганні технічної нафти. Це не рахуючи 2 мільярдів державних грошей «Укртранснафта», розміщених на рахунку в «Приватбанку», — підсумував депутат.

В останні тижні спалахнула низка конфліктів між Коломойським та державою, коли його фактично позбавили контролю над «Укрнафтою» та змінили лояльного до нього керівника «Укртранснафти».

Після цього в обох структурах з'являлись озброєні загони Коломойського, які намагались не допустити нових керівників.

Порошенко звільнив рейдера Коломойського з посади голови Дніпропетровської ОДА в ніч на 25 березня 2015 року, після 10-ти годинної зустрічі на Банковій за участі прем'єра, глави МВС та інших високопосадовців.

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-03-2015 23:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100