29.03.2024 13:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Держава не дбає про соціальну допомогу вдовам загиблих захистників України. Подробиці від Ігоря Гузя

 

Я думаю багато хто з Вас бачив цю фотографію, тільки у мене на сторінці її перепостили більше чотирьох тисяч користувачів фейсбуку. Це Валентина Королько з Камінь-Каширського району, що на Волині, під час поховання її чоловіка — Миколи, що героїчно загинув воюючи в батальйоні «Айдар».

Вже восьмий місяць вона з двома малолітніми дітьми не отримала НІ КОПІЙКИ від держави бо чоловік не встиг оформити документи і загинув в бою... В свій час я підключався до вирішення цього питання, також в темі Ігор Лапін, але на жаль ситуація не зрушила з мертвої точки, наразі справа готується до суду.

Весь цей час НІХТО так і не легалізував цих героїв, як і не легалізував державну підтримку їхніх сімей. У Верховній раді багато комбатів та й просто військових які очевидно компетентні в цій справі, я чесно кажучи намагався туди не лізти, вони знають краще, вони розуміють ситуацію адекватніше, вони там були...

Але час йде... А таких сімей тільки на Волині десятки, в тому числі і на території мого виборчого округу...

Наразі в раді зареєстрований Проект Закону 1688 від 30.12.2014 про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо статусу осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України який ініціював Юрій Шухевич. Його треба терміново приймати! Він не вирішить всіх проблем, але це реальний крок вперед.

У мене в друзях близько 150 нардепів, давайте будемо рухати це питання!

p.s. Тільки, що говорив з пані Валентиною, якщо хтось має можливість допомогти її родині, ось номер картки Приватбанку 5168 7572 4147 2135 Королько (Сацик) Валентина.

Ігор Гузь, Фейсбук

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-03-2015 11:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100