18.04.2024 10:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кабмін незаконно звільнив Гордієнка, який заявив про корупцію в уряді Яценюка

Уряд звільнив відстороненого на час службової перевірки голову Державної фінансової інспекції України Миколи Гордієнка.

Відповідне незаконне рішення було ухвалено на засіданні 4 квітня 2015 року після доповіді голови Національної державної служби Костянтина Ващенка про результати службового розслідування у відношенні посадових осіб Держфінінспекції, інформує прес-служба Кабміну, повідомляє sprotiv.org.

«Враховуючи численні порушення законодавства, встановлені в ході службового розслідування, було прийнято рішення про звільнення Гордієнко Н.Р. від посади голови Держфінінспекції, а матеріали службового розслідування — передати в Генеральну прокуратуру України», — зазначили в уряді.

Як відомо, Гордієнко заявляв про корупцію в Кабміні Арсенія Яценюка.

Генпрокуратура перевіряє факти, про які заявив Гордієнко.

4 березня Яценюк вирішив відсторонити Гордієнко й провести в його відношенні службове розслідування.

У свою чергу Гордієнко звернувся із проханням до Генеральної прокуратури перевірити корупційні схеми Яценюка на 7,5 млрд гривень.

Відповідно до «Положення про Державну фінансову інспекцію України» голову призначає на посаду за поданням прем'єр-міністра України, внесеним на підставі пропозицій міністра, та звільняє з посади президент України. Таким чином рішення Яценюка щодо звільнення Гордієнка є незаконним.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-04-2015 19:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100