16.04.2024 08:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Путін нападе. США даремно довірили кризу в Україні Німеччині, — генерал Веслі Кларк

Екс-головнокомандувач НАТО у 1997—2000 роках генерал армії США Веслі Кларк заявив, що США мають відігравати провідну роль у вирішенні конфлікту в Україні. Він назвав помилкою сподівання, що Німеччина зможе взяти на себе ініціативу у вирішенні української кризи.

Про це повідомляє «Голос Америки».

«Якщо ми, США, самі собе утримуємо від допомоги Україні, заохочуючи Німеччину взяти на себе ініціативу, то черговий російський наступ продемонструє хибність німецького підходу. Ангела Меркель гарний політик, вона може скільки завгодно казати, що „немає військового конфлікту“.

Однак, третій російський наступ означає, що, принаймні, Путін бачить військове майбутнє конфлікту. Ми давали європейцям шанс вирішити балканську кризу упродовж кількох років. Нарешті ми сказали: ми вирішімо цю кризу. Ми надіслали 30 тисяч американських солдат, щоб зцементувати підписані мирні домовленості», — зазначив Кларк.

Веслі Кларк вважає, що в разі програшу України наслідки для всієї Східної Європи будуть непередбачувані, і вкотре нагадав: зброю потрібно надати, щоб підвищити ціну для Путіна.

«Існує ймовірність того, що нинішня адміністрація надасть Україні зброю. Це точно станеться, якщо Путін нападе. Я хотів би, щоб США надали зброю до того, як Путін вдасться до нападу, оскільки зброя буде надійним стримуючим фактором», – сказав колишній командувач силами НАТО в Косово.

За інформацією видання The Times, президент Росії Володимир Путін погрожує ядерною зброєю для того, щоб змусити НАТО відійти подалі від російського кордону і залишити країни Прибалтики і Україну один на один з Кремлем.

Раніше посол РФ в Данії Михайло Ванін заявив, що Данія буде мішенню для можливої російської ядерної атаки, якщо приєднається до системи ПРО НАТО.

Погрози застосувати ядерну зброю вже не вперше лунають з боку російських державних посадовців. Зокрема, 8 березня 2015 року у Держдумі Росії натякнули, що у випадку створення Євросоюзом єдиної армії, це не зможе вберегти Європу від можливого ядерного удару. Перший заступник керівника фракції Єдина Росія і член комітету з оборони Франц Клінцевич заявив, що подібна ініціатива ЄС може зіграти «провокуючу роль», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-04-2015 20:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100