29.03.2024 16:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Росія готується до наступу на Донбасі, — вважають Пентагон та НАТО

Міністр оборони США Ештон Картер підтвердив оцінку командувача Сухопутними силами НАТО в Європі генерала Брідлава про високу ймовірність підготовки російськими військами наступу на сході України, озвучену минулого тижня, повідомляє sprotiv.org.

Про це глава Пентагону заявив 6 травня 2015 року під час слухань в Сенаті щодо оборонного бюджету США на 2016 рік.

«Генерал Брідлав правий. Дійсно виглядає так, що підтримувані Росією, відкрито підтримувані РФ, сепаратисти в східній Україні готуються до чергового раунду військових дій, що протирічить Мінським домовленостям», — наголосив Картер.

Відповідаючи на запитання щодо готовності США надати Україні летальну зброю, глава Пентагону зауважив, що Штати підтримують українських військових обладнанням оборонного характеру.

Водночас, зазначив він, паралельно з військовою підтримкою України, на нинішньому етапі найбільший вплив на Росію чинять економічні санкції в поєднанні з падінням світових цін на нафту.

На думку глави Пентагону, «Це те, що зараз виснажує Росію».

У цьому зв'язку Картер визнав, що європейські санкції «мають більшу вагу», оскільки Росія у великій мірі пов'язана в торгівельному плані саме з Європейським Союзом, ніж зі США.

«Ось чому ми так рішуче працюємо з європейцями на чолі з Німеччиною та високо оцінюємо непохитність Німеччини в запровадженні цих санкцій», — пояснив глава оборонного відомства США.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-05-2015 20:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100