16.04.2024 16:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Парламентський комітет вимагає розслідувати напад на журналістів біля маєтку зама Авакова Чеботаря

Парламентський комітет з питань запобігання та протидії корупції вимагає від правоохоронних органів активізувати розслідування інциденту, що стався 28 квітня 2015 року між знімальною групою телепрограми «Наші гроші» та охоронцями будинку, що нібито належить заступнику міністра внутрішніх справ Сергієві Чеботарю.

Депутати попросили Генеральну прокуратуру взяти під контроль розслідування цих подій, повідомляє sprotiv.org.

Від глави МВС Арсена Авакова вимагають провести службове розслідування, на час якого треба відсторонити пана Чеботаря з посади.

У день інциденту пан Чеботар заперечив причетність до інциденту, заявивши, що у нього немає жодної нерухомості у селі Лісники, де відбувся напад.

Зараз ця брехлива заява видалена з сайту МВС, однак збереглася на офіційному Twitter відомства.

Ведучий програми «Наші гроші» Денис Бігус каже, що минулого вівторка кілька молодиків стежили за знімальною групою, потім зламали та викрали камеру і завдали тілесних ушкоджень операторові Михайлові Шелесту. Крім того, вони зняли відеореєстратор з машини знімальної групи.

Журналісти знімали будинок у селі Лісники, що під Києвом. Ця нерухомість, за їхніми словами, належить заступнику глави МВС Сергієві Чеботарю.

За версією постраждалих, молодики почали поводитися агресивно після того, як їм вдалося зафільмувати, як до маєтку заїхав автомобіль, котрий може належати дружині чиновника.

Вони викликали на місце події міліцію. За словами Дениса Бігуса, у розслідуванні досі немає помітного прогресу.

Rомітет парламенту звернувся до Генпрокуратури та МВС з проханням активізувати розслідування.

Відповідно до рішення комітету, МВС повинно доповісти йому про результати свого розслідування протягом тижня.

Міністра внутрішніх справ закликали перевірити відповідність службовому становищу начальника київської обласної міліції Вадима Трояна через те, що протягом понад тижня з дня інциденту правоохоронці не встановили причетних до цього і не пред’явили нікому підозри.

На засідання комітету запрошували Арсена Авакова та його заступника Сергія Чеботаря, однак жоден з них не відгукнувся на це запрошення.

У день інциденту, минулого вівторка, прес-служба МВС опублікувала заяву Сергія Чеботаря, у якій він назвав розповсюджену журналістами «Наших грошей» інформацію «інформаційними провокаціями» проти нього та його родини.

«Припиніть брехати та маніпулювати. Розумію бажання негідників дискредитувати команду міністерства, що взяла жорсткий курс на боротьбу з корупціонерами...Але майте ж совість!» — йдеться у цій заяві.

Сьогодні цієї заяви немає на сайті МВС, однак вона збереглася у офіційному Twitter міністерства.

Денис Бігус опублікував на своєму Facebook копію державного акту на нерухомість, згідно з яким власницею будинку в селі Лісники є Оксана Сергіївна Чеботар.

За його словами, наступний випуск програми «Наші гроші» буде цілковито присвячений корупції посадовців міністерства внутрішніх справ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-05-2015 21:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100