29.03.2024 07:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Патріоти Одещини просять Порошенка звільнити голову ОДА Палицю та начальника міліції області Катеринчука за співпрацю з сепаратистами

Активісти одеського Євромайдану підготували звернення до президента з вимогою звільнити голову Одеської ОДА Ігоря Палицю та начальника ОблУМВС Ігоря Катеринчука з займаних посад, у зв’язку з резонансними антиукраїнськими подіями в Одесі 2 та 9 травня 2015 року.

Про це пише Координаційний центр громадських організацій та активістів одеського Євромайдану, повідомляє sprotiv.org.

«Зважаючи на складну ситуацію, що склалася в нашому регіоні, на ті наслідки до яких може призвести подальше розхитування ситуації в Одесі, вимагаємо від Гаранта Конституції звільнити Голову Одеської обласної адміністрації І.П. Палицю та очільника Обл.УМВС в Одеській області І.П. Катеринчука як посадових осіб, які безвідповідально поставилися до своїх обов’язків, проявили халатність, некомпетентність та бездіяльність, допустили розхитування ситуації в Одесі, поставили під загрозу мир та стабільність на Півдні України», йдеться у зверненні.

Як відомо, 2 травня на Куликовому Полі при великому скупченні людей, які прийшли вшанувати пам'ять загиблих людей, проросійськими провокаторами було проголошено промови сепаратистського змісту, звучали заклики до повалення конституційного ладу, і до реваншу проросійських сил в Одесі.

Також 9 травня біля могили Невідомого матроса на Алеї Слави зібралися сотні людей, деякі — з червоними прапорами, георгіївськими стрічками і портретами Сталіна, символікою терористичних організацій.

Активісти наголошують, що в усіх перерахованих випадках спостерігалася повна бездіяльність правоохоронних органів, а замість того, щоб відреагувати на протиправні дії сепаратистів, 9 травня були незаконно затримані представники патріотичної громади, які на думку правоохоронців «накаляли ситуацію».

Водночас міліція відзвітувала, що жалобні заходи в Одесі пройшли спокійно.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-05-2015 9:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100