28.03.2024 21:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Як нардеп Тарас Пастух заробив мільйони в зоні АТО. Відео

Народний депутат Тарас Пастух, який представляє у Верховній Раді своїх виборців Тернопільщини, виявляється, безсоромний мільйонер. За 2014 рік Тарас Пастух задекларував трохи більше 2 мільйонів гривень, з яких лише 52 тисячі гривень склала зарплата. Понад 700 тисяч – це доходи від провадження підприємницької (!) та незалежної (!) професійної діяльності. Левова ж частка доходу – понад 1 мільйон 200 тисяч гривень припадає на розділ «інші види доходів», пише видання “Тернопільський тиждень”.

Як відомо, значну частину минулого року (аж до жовтня, коли відбулися вибори) Пастух розповідав тернополянам, що з весни пішов добровольцем на фронт і не покидав передову доти, поки не отримав довгоочікуваного мандату нардепа.Чим він там торгував?

Побрехенька про те, що Пастуха висунули друзі в депутати, за нього проводили виборчу кампанію така ж правда, як і чесний дохід від «зарплати» і «підприємницької та професійної діяльністості».

Спеціальні органи вже давно мали б перевірити як нардеп-«невидимка», який не провів жодної зустрічі з виборцями, зумів отримати у зоні АТО аж на  мільйони гривень прибутку?

Не бідували торік і члени сім’ї Тараса Пастуха, які на всіх зустрічах відмазувались від Ярослава Джоджика, як від чуми. Вони задекларували  майже пів мільйону доходу. Якби не вимога офіційного оприлюднення декларацій депутатами Верховної Ради, виборці й досі наївно би вірили у те, що їхній мажоритарник нічим не відрізняється від інших хлопців-добровольців.

Проте, відрізняється і дуже суттєво. Гребучи гроші лопатою, Пастух ще й брав волонтерські гроші – 5 тисяч доларів. Про це розповів Сергій Притула. Дивіться відео з 5 хвилини 10 секунди.

 

 

 

Власне, уся виборча кампанія кандидата Пастуха будувалася на популярній тоді темі АТО. Сам Тарас Пастух навіть програми своєї не показав виборцям, бо начебто «на війні немає часу на такі дрібниці». Насправді, тепер це добра відмазка від виборців – я вам нічого не обіцяв, а отже – нічого не винен. Для “підтримки штанів” і свого підмоченого іміджу Пастух ще час від часу їздить фотографуватися у зону АТО.

Тернополяни пам’ятають, як Пастух переконував, що у разі обрання його народним депутатом не змінить військову службу на мандат, бо не гоже залишати побратимів на передовій… Щоправда, одразу після перемоги побратими виявилися забутими, а передова – покинутою… Але це мало кого здивувало. І джоджики тут не указ )))…

У доброчесності Тараса Пастуха ще у 2012 році мав великі сумніви громадський рух «Чесно». Кандидатів у народні депутати визначали за наступними критеріями : прозорість задекларованих доходів і майна та їх відповідність способу життя. Ще тоді попри відносно незначні доходи (а Тарас Пастух на той час обіймав посаду гендиректора пивзаводу «Опілля») він придбав і земельну ділянку, і житловий будинок, і авто за 300 тисяч гривень. Активісти руху «Чесно» дійшли висновку, що задекларовані доходи Пастуха не відповідали його справжнім доходам. І винити тернополянам треба самих себе за коротку пам’ять, що обирають таких депутатів.

Тарас Пастух тоді невдало взяв участь у виборчих перегонах. Але, як і на мерських виборах 2010-ого, у 2012 році  опинився в аутсайдерах.

І справа навіть не у короткій памяті тернополян, а в тому, що на останніх парламентських виборах Пастух мав серйозну підтримку чинного мера Тернополя Сергія Надала. Саме з благословення колишнього податківця Пастух і став нардепом, бо команда міського голови активно працювала проти тодішнього нардепа, хоч і побратима, Олексія Кайди.

Тепер же настав час віддавати борги. Тож як стало відомо, Тарас Пастух виступить технічним кандидатом Сергія Надала і, посприявши його виборчій кампанії на другу каденцію, віддячить тому за свою перемогу. І нічого від цього Тарас Пастух не втрачає.

Бо після вдало проведеної кампанії на користь Сергія Надала він спокійно повернеться у крісло нардепа й продовжуватиме нарощувати свій власний капітал, забувши про тернополян так само, як і торік – про побратимів з передової…

 

Інна Нефьодова, Національне бюро розслідувань України

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-05-2015 10:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100