25.04.2024 02:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Генпрокуратура України підтвердила справу на Мартиненка у Швейцарії. Документ

Народний депутат від «БПП» Сергій Лещенко каже, що Генпрокуратура фактично підтвердила, що Швейцарія звернулась по допомогу у розслідуванні справи проти депутата Миколи Мартиненка.

Про це він написав у своєму Фейсбуці, опублікувавши відповідь з ГПУ на його запит, повідомляє sprotiv.org.

«Цей лист фактично підтверджує, що в Україну надійшов запит зі Швейцарії про надання двосторонньої правової допомоги в розслідуванні хабарів найближчого соратника прем’єр-міністра Яценюка», – написав депутат.

У самому листі заступник генпрокурора Давид Секвалерідзе написав, що «оскільки згідно з вашим зверненням вказана кримінальна справа розслідується правоохоронними органами Швейцарської Конфедерації, надання Генпрокуратурою запитуваної інформації щодо досудового розслідування, у тому числі в частині міжнародного співробітництва під час кримінального провадження, суперечитиме ч. 1 ст. 222 КПУ України та чинним для України міжнародним договорам у сфері правової допомоги».

Тобто у ГПУ не заперечують ні справи проти Мартиненка, ні того, що Швейцарія звернулась по допомогу у її розслідуванні.

«У листі ГПУ сказала все, що могла сказати, враховуючи заборону Швейцарії на розголошення даних, яка регулюється швейцарським законом, а також статтею 222 КПК України, що дозволяє оприлюднити дані досудового слідства тільки з дозволу слідчого або прокурора (в даному випадку – швейцарського)», – написав Лещенко.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-05-2015 21:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100