29.03.2024 13:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Підрахуя-Ківалова судитиме суддя Ярослава Балан, яка у нього працює

Президент Національного університету «Одеська юридична академія» Сергій Ківалов через підконтрольну йому суддю Ярославу Балан намагається зупинити перевірку фінансово-господарської діяльності ВНЗ. Суддя Одеського окружного адмінсуду, котра розглядає позов від Академії, працює доцентом у цьому ж ВНЗ. Про це зазначає народний депутат України Ірина Суслова, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Ківалов робить усе можливе, щоб не допустити першої за останні 13 років перевірки діяльності очолюваної ним Юракадемії. ВНЗ позивається відразу у двох адмінсудах (в Києва та Одесі). Справу в Одесі розглядає кандидат юридичних наук, доцент ЮрАкадемії суддя Ярослава Балан. Не має жодних сумнівів у її заангажованості, а тому кінцеве рішення очевидне заздалегідь», – заявляє Суслова.

Нардеп від партії «ВОЛІ» переконана, що суддя Балан через очевидний конфлікт інтересів має бути відсторонена від розгляду справи. Також Суслова наголошує, що Ківалов за допомогою місцевих судів уже 4 місяці блокує початок перевірки діяльності ВНЗ податковою інспекцією. Окрім цього, нардеп Ківалов підключив до справи окремих членів із парламентської коаліції, котрі вимагають від Державної фіскальної служби виключити ВНЗ із плану-графіку перевірок. А їх звернення використовуються у судовому процесі.

«Спроби зриву перевірки свідчить про її своєчасність. Сподіваюся, що дуже скоро працівники податкової інспекції розпочнуть свою роботу. І тоді ми дізнаємося нові факти зловживань у виші, котрий очолює близький соратник Януковича. Запевняю, що ми зробимо усе можливе, щоб усі винні були покарані», – резюмує Суслова.

28 травня 2015 року у Київському окружному адміністративному суді відбулося перше засідання щодо позову ЮрАкадемії. Засідання перенесено у зв’язку із неявкою представників позивача. Натомість, суддя Одеського окружного адмінсуду Ярослава Балан 15 травня ухвалила рішення про розгляд справи.

Нардеп Ірина Суслова протягом 2014-15рр. неодноразово зверталася у правоохоронні органи з приводу виявлених фактів привласнення державного майна та розкрадання бюджетних коштів президентом Одеської ЮрАкадемії Сергієм Ківаловим. Йдеться про сотні мільйони гривень та десятків гектарів земель, відчужених у держави за схемами Ківалова. Прокуратурою відкрито відповідне кримінальне провадження. Правопорушникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-06-2015 7:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100