20.04.2024 04:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нардепи хочуть перевірити, чи передавала Тимошенко Укрнафту в довічне управління Коломойському

12 червня 2015 року у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови №2071а «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки фактів, викладених Прем`єр-міністром України під час виступу у Верховній Раді України 05 червня 2015 року, щодо підписання неправомірної «Угоди між акціонерами ПАТ „Укрнафта“ від 25 січня 2010 року», яка була погоджена Урядом України на чолі Ю.В. Тимошенко та призвела до фактичної втрати державного контролю над ПАТ «Укрнафта»».

Автори документу – Тетерук А. («Народний фронт»), Войціцька В. («Самопоміч»), Лещенко С. («Блок Петра Порошенка»), Ляшко О. («Радикальна партія»). Текст проекту постанови наразі на сайті ВР відсутній, повідомляє sprotiv.org.

Як заявляв прем’єр А. Яценюк, уряд має обмежені можливості для зміни керівництва «Укрнафти», навіть з урахуванням нещодавніх змін до «акціонерного» законодавства. А все тому, що в 2009 році Кабмін на чолі з Ю. Тимошенко підписав акціонерну угоду з іншими співвласниками «Укнафти», в якій передбачено, що якщо тільки уряд почне змінювати керівництво «Укрнафта», то буде відповідати в Лондонському суді з позовом приблизно на 5 млрд дол. Це зумовлено тим, що вказана угода передбачає, що зміна керівництва компанії неможлива з боку держави.

З огляду на це, Яценюк на засіданні ВР звернувся персонально до Ю. Тимошенко та її фракції із запитанням, як вийти з цієї ситуації.

Взявши слово, Ю. Тимошенко озвучені закиди не прокоментувала, брехливо наголошуючи серед іншого на вигідності підписаного нею договору з «Газпромом» у 2009 році (через який за минулі роки Україна переплатила Росії мільярди доларів, — ред.).

У свою чергу Яценюк також нагадав, що «Укрнафта» заборгувала державі дивіденди на 1,8 млрд грн та 6 млрд грн – рентних платежів. А для їх виплати якраз потрібна зміна керівництва компанії (в якій держава в особі «Нафтогазу» та структури групи «Приват» є співвласниками, — ред.).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-06-2015 10:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100