29.03.2024 10:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Новий голова СБУ Василь Грицак звів три будинки на кістках розстріляних у Биківні?

— Питання боротьби з контрабандою є прямою відповідальністю Служби безпеки й тут нема чим похвалитися. Сказати, що я вкрай незадоволений — нічого не сказати, — говорить президент 49-річний Петро Порошенко.

18 червня 2015 року Верховна Рада підтримала його ініціативу щодо звільнення керівника СБУ Валентина Наливайченка. Того дня президент представив виконувачем обов'язків голови Служби безпеки 48-річного Василя Грицака. Він останній рік очолював Антитерористичний центр при СБУ. Кажуть, особисто брав участь у першому звільненні полонених воїнів.

— У виборчу кампанію перед місцевими виборами треба входити із затвердженим головою СБУ, — вважає політолог 51-річний Володимир Цибулько. — Випробувальний термін буде не більше місяця. У Порошенка є парламентські резерви. Це показала відставка Наливайченка, яку вважали спірною. Для консолідованої позиції голоси знайдуться.

Грицак — генерал-полковник. Починав водієм господарського відділу Комітету держбезпеки УРСР у Рівненській області. За рік перевівся у відділ захисту національної державності. 2005-го очолив Київське обласне управління СБУ. 2009-го керував затриманням Олексія Пукача, вбивці журналіста Георгія Гонгадзе. Торік став заступником голови Служби безпеки. Його син Олег працює заступником прокурора столичного Святошинського району. Нібито вів справи проти активістів Майдану.

— Грицак — не кращий варіант, — вважає генерал-лейтенант у відставці 70-річний Олександр Скіпальський. — Займався АТО, а там зараз безлад у боротьбі з корупцією. І з цього, і з іншого боку беруть хабарі. В одному місці ліквідують доставку вантажів, в іншому спеціально її відкривають, щоб працював тіньовий бізнес. До того ж його кар'єра, дії на посадах до цього, зв'язки не дають підстав назвати його державним діячем.

— У Биківні, де енкаведисти розстрілювали людей, на їхніх кістках Грицак звів три будинки. Це — заповідник, а він вирубав усі старі дерева на трьох гектарах, — розказує 56-річний Карл Волох, член Люстраційного комітету. — Грицак — дуже сумнівна людина. Кажуть, кришує контрабанду, яка йде через кордон у зоні АТО.

278 тисяч гривень заробив торік Василь Грицак. Має квартиру в Києві площею ­94,9 ­кв. м. У дружини Ольги — квартира на 79,1 «квадрата» ­і ­заміський будинок — на 413 кв. м. У Грицака — позашляховик «Тойота Ленд Крузер» і мотоцикл «Харлей Девідсон». У дружини — легковик і три вантажівки.

Сергій Демчук, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-06-2015 20:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100