28.03.2024 12:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Омбудсмен Лутковська заявила про тілесні ушкодження у затриманих бійців роти «Торнадо»

 

Валерія Лутковська особисто поспілкувалася зі взятими під варту бійцями, повідомляє sprotiv.org.

22 червня у зв’язку із суспільним резонансом, пов’язаним із затриманням працівників роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо» ГУМВС України в Луганській області, та відповідним зверненням адвоката затриманих щодо їхнього побиття під час й відразу після затримання, уповноваженим з прав людини було відкрито провадження щодо можливих порушень прав та свобод людини», — йдеться у повідомленні прес-служби омбудсмена.

За даними прес-служби, у межах вказаного провадження Лутковська особисто поспілкувалася зі взятими під варту бійцями, їх також було оглянуто працівником секретаріату уповноваженого – фахівцем у галузі судово-медичної експертизи.

«Під час огляду в окремих затриманих зафіксовано тілесні ушкодження різного ступеня, яких, за їхніми словами, було завдано під час затримання», — наголошується у повідомленні.

При цьому у прес-службі зазначили, що стан здоров’я затриманих бійців «Торнадо» задовільний, скарг на умови тримання не надходило, за винятком прохання одного із них посприяти у проведенні консультації медичного фахівця та призначити необхідне лікування. Адміністрації спецустанови рекомендовано забезпечити проведення зазначеного консультування найближчим часом, виконання цієї рекомендації взято на контроль уповноваженого.

17 червня 2015 hjre суд заарештував вісім бійців роти «Торнадо» за підозрою у скоєнні низки тяжких злочинів. За даними Генеральної прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що командир роти у період з січня до середини березня 2015 року створив злочинну організацію з числа підлеглих. Учасники злочинної групи утримували в підвалі місцевих жителів і катували, заявили в ГПУ.

Того ж дня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо».

Слідчі та прокуратура провели обшук на базі розформованої роти «Торнадо» у Привільному.

Водночас адвокат бійців роти патрульної служби МВС «Торнадо» Сергій Погосян заявив, що щодо затриманих військових застосовують тортури на допитах.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-06-2015 20:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100