29.03.2024 13:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Російська армія найсильніша в світі і Україна не може їй протистояти, – Порошенко в інтерв'ю телеканалу TVN 24

Росія володіє найсильнішими Збройними силами в світі й Україна не може їм протистояти.

Про це в інтерв'ю телеканалу TVN 24 заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє sprotiv.org.

«Ми створили нову армію, яка може стримати терористів, але військовою силою не завершимо цей конфлікт. Росія має мільйон солдатів, має найбільшу та найсильнішу армію в світі, ми не в змозі протистояти їм», – наголосив Порошенко.

Відтак Порошенко констатував, що «військового вирішення проблеми окупації частини території України немає».

«Ми всі мусимо сісти за стіл переговорів. Відтак, мінський план мусить дотримуватись і Росією. Ми просимо: відведіть свої війська, припиніть надсилати техніку і солдат, припиніть фінансування терористів», – закликав він Росію.

«Україна підтримує і виконує зобов’язання, Росія цього не робить. Росія наводить димову завісу, кидає пусті слова, за що Україна платить високу ціну. Ця ціна – 5 тисяч вбитих українців», – наголосив президент України.

«На окупованій території немає нікого, хто б підтримував Путіна. Окупацію підтримують виключно терористи та солдати Путіна. Ця територія є нашою. Можемо повернути її, здійснюючи тиск на Росію. Маю на увазі, аби Росія сіла за стіл переговорів. Треба створити умови, котрі мотивують Росію, аби та сіла за стіл і почала говорити. Є демаркаційна лінія, за яку росіяни повинні відійти. Україна багаторазово заявляла про припинення вогню, гірко розплачуючись за це, бо терористи повністю ігнорували його», – заявив він.

На думку президента, «іншого способу для становлення миру, ніж зміцнення безпеки і проведення діалогу, немає».

«Тому треба розмовляти із Росією, яка платить високу економічну ціну. Сотні росіян гинуть у цій операції без жодних пояснень. Понад 60% наших солдат, котрі воюють на сході, розмовляють російською. Вони російськомовні, але люблять свою країну. Люблять Україну. Це оборона їхньої країни», – констатував він.

«Ми захищаємо світову безпеку, а Росія одна. Навіть сьогодні, в Аушвіц було видно, що Росія ізольована, а західний світ – разом», – сказав Порошенко.

«Увесь світ та Європа розуміють, що російські військові на території України. Вони там воюють і вбивають, інших слів, ніж агресія, цьому немає. Український парламент ствердив, що Росія є агресором. Це де-факто політична позиція, котра виражає позицію нашого парламенту», – зазначив Порошенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-06-2015 7:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100