24.04.2024 12:01 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Узурпатор Кличко не хоче ділитися повноваженнями з райрадами, бойкотуючи їхнє утворення

Депутатська більшість у Київраді не горить бажанням утворювати 10 районних рад у столиці, це повідомляє sprotiv.org з посиланням на депутата Київради Тетяну Меліхову.

Зокрема, за її словами, через відсутність кворуму не відбулося засідання комісії Київради з питань місцевого самоврядування, на якому мав бути розглянутий проект рішення «Про управління районами міста Києва», який має на меті утворити в столиці 10 райрад.

У зв`язку з цим неможливо винести питання про утворення районних рад на сесію Київради, яка відбудеться 2 липня.

«Думаю, що тут не виникає питання було це співпадінням чи саботажем депутатської більшості мера Києва Кличка, яка проти відновлення самоврядування у столиці», — заявила Тетяна Меліхова.

Нагадаємо, що на засіданні Київради 2 червня 2015 року депутати проголосували за основу проект рішення «Про управління районами міста Києва».

Як стверджують опозиційні депутати, за цей проект рішення і тоді проголосували лише чотири депутати від промерської фракції.

У вищезазначеному проекті документу сказано, що управління районами столиці здійснюється саме районними радами, а це логічно, що забере частину повноважень у мера і його команди. Наразі Кличко контролює ситуацію у районах через райдержадміністрації.

Крім того, згідно проекту рішення, який саботують депутати орієнтовані на Кличка, Голосіївська районна в місті Києві рада має налічувати 46 депутатів; Дарницька райрада — 54 депутати; Деснянська райрада — 54 депутати; Дніпровська райрада — 54 депутати, Оболонська райрада — 54 депутати; Печерська — 46 депутатів; Подільська райрада — 46 депутатів; Святошинська райрада — 54 депутати; Солом′янська — 54 депутати; Шевченківська — 46 депутатів.

Опозиція Київради нагадує, що депутати районних рад не будуть отримувати зарплатню і їм не потрібно облаштовувати кабінети, а також надавати автомобілі.

Втім, попередньо підраховано, що на функціонування 10 райрад столиці потрібно трохи більше 37 млн. гривень на рік.

Самі ж районні ради мають вирішувати питання з демонтажу МАФів, ремонту у під`їздах і встановлення баків для сортування сміття та інші подібні проблеми.

Нагадаємо, у Верховній Раді також знаходяться кілька законопроектів стосовно відновлення районних рад у Києві. Деякі проекти рішення мають на меті значно урізати повноваження мера Києва. Втім, наразі ці законопроекти ще не прийняті.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-07-2015 21:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100