28.03.2024 20:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Обрання нових прокурорів моніторитиме по-новому екс-головний юрист Курченка Денис Бугай

Колишній голова наглядової ради «Брокбізнесбанку», якого називали головним юристом бізнесмена-втікача Сергія Курченка, Денис Бугай моніторитиме процес відбору нових співробітників прокуратури.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

27 липня 2015 року Денис Бугай взяв участь у спільній прес-конференції із заступником генпрокурора Давидом Сакварелідзе вже як президент Асоціації юристів України.

«З боку асоціації юристів ми проповідуємо зараз гасло «хочеш змін – йди в прокуратуру». Тому будемо максимально мотивувати професійних колег йти в прокуратуру», – заявив Бугай.

На прес-конференції Д.Сакварелідзе розповів про те, як буде реформована прокуратура, зокрема, про зменшення кількості працівників, збільшення їх зарплатні, а також об’єднання районних та міських прокуратур.

«Запуск усієї системи реформ дасть можливість наступного року попросити Кабмін, парламент, громадськість виділити для прокуратури більше ресурсів для порядних менеджерів. Потрібно звикнути і змиритися з ідеєю, що порядного чиновника держава повинна забезпечувати», – заявив він.

Д.Сакварелідзе вже прокоментував появу юриста з неоднозначною репутацією на цій прес-конференції.

«Цю зустріч організувала велика впливова асоціація адвокатів, де, окрім Бугая, були напевно декілька тисяч із усієї України. У мене нема інформації про якісь кримінальні справи [проти Бугая], але якщо він фігурує в якійсь кримінальній справі, то стосовно нього будуть прийняті рішення», – сказав заступник генпрокурора, не пояснивши, які саме «рішення» можуть бути прийняті.

Нагадаємо, у березні минулого року Д.Бугая звинуватили в тому, що він був одним із учасників злочинної організації С.Курченка, також юрист підозрювався в масштабних розкраданнях коштів держбюджету України. 29 березня 2014 року за рішенням судді Голосіївського районного суду Києва йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою або застава в 140 млн грн. Слід зазначити, що «Брокбізнесбанк», членом правління якого був Д.Бугай, був визнаний неплатоспроможним. 10 червня 2014 року було призначено уповноважену особу і розпочато процес ліквідації фінансової установи.

Станом на 14 липня 2015 року було оголошено про черговий конкурс із реалізації активів. Як відомо, колишній член наглядової ради «Брокбізнесбанку» Борис Тимонькін був затриманий у Німеччині 14 червня цього року. Генеральна прокуратура України направила запит до Німеччини про його видачу через звинувачення у тяжких злочинах.

«Тимонькін і Курченко підозрюються в участі у злочинній організації, незаконному заволодінні майном ПАТ «Брокбізнесбанк», АБ «Укргазбанк» і ПАТ «Аграрний фонд» в особливо великих розмірах на загальну суму 4,7 млрд грн, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, та службовому підробленні», – зазначив заступник генпрокурора Віталій Касько.

Однак 24 липня, згідно з рішенням Вищого земельного суду федеральної землі Бранденбург, колишній банкір був випущений і в’язниці без грошової застави за станом здоров’я. Б.Тимонькін пред’явив німецькому суду довідку про захворювання на рак.

«В умовах позбавлення волі лікування такого захворювання неможливе», – зазначив речник суду. Як довго триватиме лікування підозрюваного і чи може воно стати перепоною для екстрадиції до України, у суді не коментують.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-07-2015 11:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100