28.03.2024 13:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Голів митниць в Україні призначає чиновник часів Януковича – радник Насірова

Кадровими питаннями у Державній фіскальній службі України займається позаштатний радник голови служби Геннадій Романенко, який за часів Януковича працював начальником Київської регіональної митниці і тому підпадає під люстрацію.

Про це в ефірі ток-шоу «Шустер Live» заявив звільнений заступник голови ДФС Костянтин Лікарчук, – повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Коли я йшов на цю посаду, в мене було абсолютно чітке розуміння, що кадровими призначеннями на митницях буду займатись я. Однак в перші ж дні (голова ДФС) Насіров познайомив мене зі своїм позаштатним радником Геннадієм Романенком, який при Януковичі працював начальником Київської регіональної митниці і тому підпадав під люстрацію», – сказав Лікарчук.

За його словами, згідно з документів, Романенко проходив військову службу у частині 2428 Державної прикордонної служби в Києві, але насправді його там не було.

«Насіров представив мені Романенка і сказав, що я маю погоджувати з ним усі кадрові питання», – додав він.

Лікарчук сказав, що усі його кадрові ініціативи були заблоковані після того, як він заявив, що нічого з Романенком погоджувати не буде. За його словами, саме за поданням Романенка були призначені голови митниць у Волинській та Львівській областях.

На початку вересня Роман Насіров направив до Кабміну подання про звільнення Костянтина Лікарчука, попутно звинувативши його у корупції. У відповідь Лікарчук опублікував дані про незадекларовану квартиру Романа Насірова.

Водночас у корупції звинувачують Романа Насірова і журналісти – запевняють, що голова Держфіскальної служби користується скандальними «машинами Клименка». Насіров спочатку розповів, що за ці авто було сплачено реальну орендну вартість, а потім заявив, що ДФСУ ці машини не використовує.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-09-2015 10:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100