23.04.2024 21:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Український диктатор Порошенко наклав санкції на світових журналістів. БіБіСі заявляє про ганебні дії

 

 

В рішенні про запровадження українських санкцій, яке президент Порошенко ввів у дію в середу, 16 вересня 2015 року, ввечері, окрім сепаратистів, їхніх прибічників та посадовців РФ опинилася також низка журналістів відомих європейських медіа та один власник ЗМІ в Угорщині, повідомляє sprotiv.org.

Про це свідчить санкційний список, оприлюднений на сайті президента.

У переліку з 388 прізвищ є блок «представники іноземних ЗМІ».

Значну його частину складають російські пропагандисти, зокрема – Дмитро Кисельов, декілька керівників регіональних підрозділів РИА Новости та ТАСС, а також журналісти ЗМІ, що підтримують сепаратистів (таких як «Вести сегодня», Eurasia inform, RUPTLY)

Однак серед них присутні також близько 10 журналістів відомих незалежних ЗМІ, що працюють в ЄС, а також світових ЗМІ – Die Zeit, BBC world news, El Pais. Всім їм винесена заборона на в’їзд в Україну.

Серед інших, Україна наклала санкції на двох іспанських спецкорів, які вже кілька місяців  перебувають у полоні бойовиків у Сирії. Про зникнення Антоніо Памплієги та Ангела Састре світові ЗМІ повідомляли в липні.
Також під санкціями опинилися три кореспонденти британської BBC, які акредитовані та працюють у Росії, в тому числі – Стів Розенберг. Корпорація ВВС вже зробила заяву з цього приводу.

«Це – ганебна атака на свободу ЗМІ. Ці санкції є повністю невідповідними та необгрунтованими засобами впливу на журналістів BBC, які повідомляють про ситуацію в Україні неупереджено та об’єктивно», — заявив редактор закордонного відділу корпорації Ендрю Рой, закликавши Київ невідкладно скасувати цю частину санкцій.

Необхідно додати, що в санкційному переліку опинився також угорський бізнесмен Габор Селеш, власник телекомпанії Ехо-ТВ та провідної угорської газети Magyar Hirlap.

16 вересня президент ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій. Указ доповнений санкційним списком, в якому — 105 підприємств і 388 фізичних осіб.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-09-2015 17:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100