28.03.2024 10:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Від Авакова вимагають припинити ментівський тиск на редактора сайту БукІнфо Сергія Зарайського

 

Міжфракційне об’єднання «Буковина» звернулося до Арсена Авакова через міліцейське свавілля щодо журналіста Сергія Зарайського. Про це повідомляє sprotiv.org.

Відповідне звернення було направлено міністру внутрішніх справ одразу після того, як стало відомо про проведення обшуку в квартирі керівника інформаційного порталу «БукІнфо» Сергія Зарайського. Зроблено це було без зрозумілих пояснень, на підставі позову приватної особи, що може бути розцінене як втручання правоохоронців в роботу буковинських медіа.

У зв’язку з цим депутати об’єднання «Буковина» закликали Арсена Авакова розібратися у справі Сергія Зарайського та запобігти можливим утискам засобів масової інформації. В іншому разі може бути створено прецедент, який негативно вплине на роботу медіа.

Зокрема, немає жодних гарантій, що ця схема з позовом приватної особи надалі не слугуватиме інструментом тиску на журналістів, коли правоохоронці вриваються в квартиру і розпочинають перевіряти IP-адреси, вилучати техніку та вчиняти інші дії.

Народні депутати переконані, що цей випадок не можна залишити без об’єктивного розслідування та неупередженої оцінки дій правоохоронців. У разі, якщо було перевищення службових повноважень, винні мають понести покарання.

«Справу журналіста Сергія Зарайського ми триматимемо на контролі і одразу повідомимо про результати розгляду нашого звернення», — повідомила голова міжфракційного об’єднання «Буковина» Оксана Продан.

Об’єднання «Буковина» створено в грудні 2014 року, в його склад увійшли парламентарі-вихідці з Чернівецької області. Всього членами об’єднання є десять народних депутатів: Оксана Продан, Михайло Гаврилюк, Вадим Денисенко, Марія Матіос, Богдан Онуфрик, Іван Рибак, Роман Романюк, Сергій Рудик, Григорій Тіміш та Владислав Севрюков.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-09-2015 16:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100