20.04.2024 01:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Маріуполі суд зняв арешт з 8 мільйонів, які везли терористам ДНР

Жовтневий районний суд Маріуполя зняв арешт з 8 мільйонів гривень, які за даними СБУ, призначалися для фінансування тероризму.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України з посиланням на визначення Жовтневого районного суду Маріуполя від 27 жовтня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.

Гроші були вилучені в середині липня у водія автомобіля на контрольно-пропускному пункті «Бугас» (траса Маріуполь — Донецьк) у Волновасі.

При огляді в салоні виявили сумки і надувний матрац, які зі слів водія і пасажира «належать їм та в яких, за їхніми словами, знаходяться особисті речі». Після відкриття сумок і розгортання надувного матрацу були виявлені 8 мільйонів 160 тисяч гривень і тисяча доларів.

За даними слідства, кошти мали бути доставлені в Донецьк для виплати заробітної плати працівникам шахти.

Захисники перевізника стверджували в суді, що насправді він отримав мільйони від керівництва філії ГОУ ВАТ «Державний ощадний банк України» та за дорученням банківських керівників перевозив їх в касу ПАТ «Шахта ім. А.Ф. Засядька» для виплати заробітної плати шахтарям.

В матеріалах слідства вказується, що перевізник був «водієм автотранспортних засобів відділу будівництва, експлуатації будівель та господарського обслуговування» «Ощадбанку», але був звільнений з цієї посади в день його затримання.

Згідно матеріалів, в.о. генерального директора ВАТ «Шахта ім. А.Ф. Засядька», підтвердив суду, що вилучені грошові кошти є «власністю шахти і призначалися для виплати заробітної плати працівникам шахти».

Прокурор і слідчий не заперечували проти скасування арешту, зазначивши, що змінилася правова кваліфікація у кримінальній виробництву: замість «фінансування тероризму» спробу перевести гроші через лінію розмежування слідчі тепер кваліфікують за ч. 1 ст. 256 КК України (сприяння учасникам злочинних угруповань). Тому, «підстави для утримання грошових коштів в даний час відсутні».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-11-2015 21:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100