29.03.2024 08:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Агент Кремля Яценюк приєднався до російських санкцій проти Егіпту

За умови підтвердження наявності загроз для життя українських громадян Мінінфраструктури має терміново опрацювати питання про тимчасову заборону авіаперельотів до Єгипту.

Так Яценюк обгрунтував введення економічних санкцій Україною проти Егіпту через покупку французьких десантних кораблів типу «Містраль», що мали бути придбані Росією, повідомляє sprotiv.org.

Відповідне доручення 7 листопада 2015 року Міністерству інфраструктури дав глава уряду Арсеній Яценюк, пише урядовий портал.

Зокрема, Мінінфраструктури разом із спецслужбами має «невідкладно з'ясувати наявність ризиків для громадян України при здійсненні перельотів до аеропортів Єгипту у зв'язку з нещодавніми подіями в цьому регіоні».

6 листопада президент Росії Володимир Путін підтримав пропозицію голови ФСБ Олександра Бортнікова призупинити польоти до Єгипту.

Відхід російських і британських туристів з Єгипту позбавить країну 70% турпотоку і завдасть страшного удару по галузі.

Про це заявив член консультативної ради при міністрі туризму Єгипту Мухаммед Юсеф, передають «РИА Новости» з посиланням на газету «Аль-Ахрам».

«Російські туристи стоять на першому місці, це 3 млн. туристів на рік. Британці — 1 млн. Їх відхід з ринку — це сильний удар по галузі. Втрати складуть 70% турпотоку», — сказав Юсеф.

За даними міністерства, туристична галузь дає 11,3% ВВП країни і забезпечує більше 14% доходів до держбюджету в іноземній валюті. До заворушень, які вибухнули в січні 2011 року в Єгипті, що призвели до зміни правлячого режиму, «країну пірамід» відвідували близько 15 мільйонів туристів на рік, потім ця цифра різко впала.

До теракту російських спецслужб над Синаєм Єгипет розраховував до кінця 2015 року прийняти близько 10 мільйонів іноземних туристів. На кінець серпня ця цифра становила 6,6 мільйона чоловік, на 5% більше аналогічних показників минулого року. Доходи від туризму до кінця 2015 року планувалися на рівні 7,5-8 мільярдів доларів.

На першому місці за кількістю приїжджаючих в Єгипет туристів стоїть Росія, на другому і третьому — Великобританія і Німеччина, далі Італія та Франція.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-11-2015 11:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100