20.04.2024 02:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Хто дає покататися генпрокурору Шокіну на мерседесі вартістю 570 тис євро? Розслідування

Бізнесмен та громадський діяч Олексій Тамразов на своїй сторінці у Фейсбуці поділився інформацію щодо власного розслідування на тему «Хто дає Шокіну мерседес?»

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Генеральний прокурор України Віктор Шокін їздить на Mercedes-Benz вартістю не менше 570 тис євро.

Як написав Олексій Тамразов, зі слів помічника Шокіна юридична компанія дала авто в оренду.

Олексій Тамразов виявив, що в Україну з другої половини 2014 (зі старту випуску цієї моделі в броньованому виконанні), завезено сім (броньованих) Mercedes S600 L в кузові W222.  Втім, за даними митниці,  їх п'ять.

Два автомобілі зареєстровані на ТОВ "Футбольний клуб «Динамо Київ» — братів Суркісів.

Один автомобіль зареєстрований на ТОВ "Торгово-фінансова фірма «Сантіс»- депутата Новинського.

Один автомобіль зареєстрований на ТОВ «Українська дистрибуційна компанія» — Євгена Черняка, власника компанії «Global spirits».

Два автомобілі зареєстровані на маловідому транспортну компанію ТОВ «СД Транс», що має відношення до власника мережі Ельдорадо, БЦ Гулівер і банку «Михайлівський» — Поліщука.

І нарешті останній мерседес зареєстрований на СП ТОВ «Автомобільний дім Україна-Мерседес Бенц» Таріела Васадзе, — написав громадський діяч.

Олексій Тамразов повідомив, що з власників автомобілей використовують мерседеси самі — Суркіси, Новинський, Черняк.

"Залишилося перевірити три Мерседеси. Машина, на якій їздить Шокін має світлий (бежевий) салон. Ми перевірили комплектації за номером кузова, і з трьох машин залишилося дві. Одна з двох компанії «ЗД Транс» держ. номер АА 1001 ОІ, і одна Васадзе, держ номер АА 2348ОЕ. Ми телефонували і в ЗД Транс і на Мерседес, природно, ніхто в оренду такі машини не дає (офіційно), — написав громадський діяч.

Олексій Тамразов зазначає, що зі слів помічника Шокіна, юридична компанія дала автівку в оренду. Втім, таких власників не виявилося.

"Зі слів самого Шокіна, в оренду дала компанія, яка дає в оренду такі автомобілі. Але й таких не виявилося. Ми перевірили по своїх каналах і з'ясували, що в гаражі Васадзе такої машини немає. Вона була поставлена ​​на облік і віддана «кудись в уряд». З іншого джерела кажуть, що віддана якомусь прокурору. З'ясувати хто використовує мерседес ЗД-трансу нам не вдалося. Я не знаю на 100% який із двох мерсів використовує Шокін, може у нього їх два, — жартує Тамразов.

Громадський діяч зазначив,  що якби офіційний продавець мерседесів в Німеччині дав би Генпрокурору Німеччини броньований мерседес за 350 євро на місяць, то напевно покарали б обох.

«Або якби будь-яка компанія в Німеччині взяла кредит на купівлю мерса за яким лише відсотків — 10 тис євро на місяць, та дала б Генпрокурору Німеччині за ті ж 350 євро на місяць, то теж були б покарані», — написав Тамразов.

«І ніякими голосуваннями з України Європу не зробити, поки таке сходить з рук. P.S. В личку прийшло повідомлення, що мерс ЗД-трансу зі світлим салоном з початку року нікуди не виїжджав», — резюмував написане Олексій Тамразов.

Юлія Турбаєвська, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-11-2015 22:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100