29.03.2024 13:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Огнєвич відмовилася від депутатства на прохання Медведчука та Льовочкіна. Розслідування

 

 

Депутат фракції “Радикальної партії” Злата Огнєвич заявила про складення своїх повноважень. Її місце в таборі “радикалів” займе 52-річна адвокат об’єднання “Шевченківська колегія адвокатів м.Києва” Тетяна Юзькова.

Цього юриста пов’язують давні робочі відносини з лідером “Українського вибору” і другом російського президента Віктором Медведчуком. За даними Національного бюро розслідувань України така кадрова ротація у фракції партії Ляшка стала можливою завдяки зусиллям саме Медведчука, який зумів переконати одного з лідерів “Опозиційного блоку” Сергія Льовочкіна відкликати його протеже та коханку Огнєвич (Інну Бордюг) з парламенту.

 

 

Залишається тільки дещо неясною роль самого лідера Радикальної партії у цьому обміні. Водночас деякі оглядачі називають Юзькову колишньою співмешканкою бісексуала Ляшка.

Тетяна Юзькова займає 26-й номер у виборчому списку Радикальної партії Олега Ляшка. І те, що втрата Огнєвич, на місце якої в Раду незабаром пройде адвокат Юзькова, для фракції пройде непомітно — очевидно. Адже за рік роботи Огнєвич стала співавтором всього 5 законопроектів, подала лише 2 депутатських запити в Кабмін і майже не виступала. При цьому вона пропустила кожне п’яте засідання Ради, якщо вірити даним про письмову реєстрацію депутатів, опубліковану на сайті парламенту.

Втім, за даними НБРУ, у вищий законодавчий орган країни відома співачка потрапила за протекцією Сергія Льовочкіна і головна її завдання полягало в тому, щоб слухняно голосувати за потрібні законопроекти. Але тепер, коли фракція «радикалів» вийшла з більшості, ситуація змінилася і слухняний депутат Огнєвич вже не так потрібна, як раніше.

Звичайно, більш цінним кадром на її фоні є 26-й номер списку Тетяна Юзькова. Правда, це кадр не Льовочкіна, а Віктора Медведчука, який і попросив свого давнього знайомого ще по роботі в адміністрації президента Леоніда Кучми зробити йому послугу. Після чого і послідувала зустріч зі Златою Огневич, яка заявила згодом про складання своїх депутатських повноважень. Таким чином, незабаром в активі у Медведчука буде на одного депутата більше.

І це буде дуже цінне придбання, оскільки Юзькова останнім часом працювала у Тимчасовій спеціальній комісії з перевірки суддів загальної юрисдикції при Вищій раді юстиції, а до того багато років трудилася адвокатом. Крім того, у своїй діяльності Юзькова могла широко використовувати зв’язки свого батька — першого голови Конституційного Суду України — Леоніда Юзькова. Отже, вона прекрасно знає всі входи і виходи у вітчизняній судовій системі. А депутатський мандат надасть цим знанням і відповідним навичкам статус офіційного лобіста і істотно розширить коло можливостей для просування «своїх» кадрів і законопроектів.

Інна Нефьодова, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-11-2015 10:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100