29.03.2024 04:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Екс-міністр МВС Віталій Захарченко все ще контролює видобуток золота в Україні. Документ

Три з семи спецдозволів на вивчення родовищ або видобуток руд дорогоцінних металів досі перебувають у компаній, пов'язаних з колишнім міністром МВС Віталієм Захарченко.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка DeutscheWelle Катерина Каплюк, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як вона зазначає, зараз в Україні видано лише 7 спецдозволів на вивчення родовищ або видобуток руд дорогоцінних металів.

«Три дозволи, дія яких призупинена, але вони ще не скасовані, належать пов'язаним з Захарченко компаніям», — підкреслює журналістка.

 

Два дозволи на Мужіївське та Берегівське родовища отримала раніше «Карпатська рудна компанія».

Третій дозвіл — на вивчення Квасівського рудного поля — було видано «Західної геолого-розвідувальній компанії». Її директором і одним із кінцевих власників є Валерій Бредихин — партнер Віталія Захарченка, якого також називають правою рукою екс-міністра.

Квасівська рудне поле є найменш вивченим у Берегівському рудному районі і промисловий видобуток там не проводиться. Відомо, що перспективною для робіт є площа до 2,5 кв км.

ТОВ «Західна геолого-розвідувальна компанія» отримала спеціальний дозвіл на користування надрами у 2012 році, термін дії — до 16 березня 2017 року.

У березні 2014 року, співробітниками СБУ була проведена позапланова перевірка компанії, в ході якої були виявлені порушення умов користування надрами, йдеться у відповіді Держслужби геології та надр України на запит журналістки.

У документі зазначається, що Держгеонадрами України 16 жовтня 2014 року подано позовну заяву до Закарпатського окружного адміністративного суду про анулювання спеціального дозволу на користування надрами
«Західної геолого-розвідувальної компанії», але станом на 28 вересня 2015 року рішення Закарпатського окружного суду про анулювання спеціального дозволу на користування надрами не ухвалено.

В даний момент спеціальний дозвіл на користування надрами призупинено, але він досі перебуває у «Західної геолого-розвідувальної компанії».

Крапку в цій справі може поставити наступне засідання суду, яке відбудеться наприкінці листопада, повідомляє Каплюк.

Згідно із відповіддю на запит так само стало відомо, що ТОВ «Західна геолого-розвідувальна компанія» подала до Держгеонадр України заяву з доданими до неї документами щодо переоформлення спеціального дозволу на користування надрами.

Як сказано у відповіді, «у разі надходження заяви з відповідним пакетом документів у повному обсязі Держгеонадра України розглянуть її відповідно до вимог чинного законодавства».

Згідно з даними ЄДР, на даний момент «Західною геолого-розвідувальною компанією» як і раніше володіє Валерій Бредихин.

Захарченко та Бредихін є співвласниками торгових марок «Трибушани» і «CarboKarp», які займаються продукцією з мармурової крихти. Крім того, разом з дружиною глави МВС — Людмилою Захарченко — Бредихін був партнером у фірмах «Линкруст» і «Гірничорудні технології».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-11-2015 21:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100