19.04.2024 10:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тесть Насірова мінімізував податки, прогнавши 350 мільйонів через «власні» фірми. Відео

 

Корпорація «Альтіс-Холдінг» Олександра Глімбовського, тестя очільника ДФС Романа Насірова, перерахувала 350 млн грн через пов’язані із собою фірми для мінімізації податків.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України з посиланням на сюжет Мар’яни Мотрунич, журналістки програми «Наші гроші».

Корпорація «Альтіс-Холдинг» Олександра Глімбовського, тестя очільника ДФС Романа Насірова, є одним із великих державних підрядників яких податкова має планово перевіряти щороку.

На початку літа податкова перевірила «Альтіс-Холдинг», який виконував роботи для КП «Дирекція будівництво шляхово-транспортних споруд м.Києва» загальною вартістю 443 млн грн.

Як повідомляють журналісти «Наших грошей», кошти були перераховані на три компанії так званого «першого рівня» – «Патера Україна» (організація будівельних робіт), «Юніфліт» (надання в оренду будівельних машин), «Альтіс-Енерго» (архітектурні роботи).
Усі три фірми за даними програми, безпосередньо пов’язані з «Альтіс-Холдингом».

Далі ці три компанії перераховували кошти ще низці фірм «другого рівня», більшість з котрих також пов’язані з «Альтісом», серед котрих і реальні виконавці робіт.

У податкової виникла підозра, що згадані вище три компанії могли бути створені для того, щоб завищувати витрати «Альтіса» — але на папері, щоб знизити видатки.

Згідно з аналітикою податківців, на «першому рівні» контрагентів «Альтіса» є 64 компанії з ознаками сумнівності, яким загалом перерахували 350 млн грн.

На другий рівень (фірми «Борен-А», «Спецбудстандарт» і «Трансбудкомпані») вже було перераховано трохи більше половини — 200 млн, але на другому рівні не всі компанії є реальними виконавцями робіт.

Відтак, за даними податківців, «Альтісу» мали донарахувати 60 млн грн. податків — а донарахували тільки 44,61 тис грн.

Крім того, за даними журналістів очільницю ДПІ Святошинського району Оксану Малихіну, до котрої приписаний «Альтіс», призначили навесні цього року, коли ДФС уже очолював Роман Насіров, і за кілька днів до запланованої перевірки «Альтіса».

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-11-2015 14:24 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100