28.03.2024 22:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Генпрокуратура підозрює Яценюка у причетності до розкрадання 90 мільйонів доларів прибутку Одеського припортового заводу

Генпрокуратура підозрює прем'єра Арсенія Яценюка у причетності до розкрадання прибутку Одеського припортового заводу за корупційною схемою на суму $90 мільйонів на рік.

Про це пише The Times з посиланням на заяву заступника генпрокурора і прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За його словами, докази причетності Яценюка до цієї схеми були виявлені під час рейду на завод.

«Ми провели обшук на минулих вихідних і перші зв'язки, які ми знайшли, ведуть до кабінету прем'єр-міністра і уряду. Це дуже гучна справа, буде дуже цікаво. Мова йде про мільйони доларів, які були вкрадені в уряду», – цитує видання Сакварелідзе.

У Яценюка заперечили всі звинувачення, заявивши, що ці заяви не мають нічого спільного з реальністю.

The Times зазначає, що ці заяви були зроблені на фоні протистояння між популярним одеським губернатором Міхеілом Саакашвілі, який користується прихильністю президента, та самим Яценюком, рейтинг якого впав до 2%. Також видання зазначає, що Сакварелідзе є членом команди Саакашвілі.

Видання додало, що наразі також ведеться слідство щодо сумнівної австрійської компанії з українськими акціонерами Antra, яка нещодавно уклала з ОПЗ невигідний для заводу договір про постачання газу.

«Угода стала можливою після прийняття газового закону, підписаного Яценюком у квітні і представленого у жовтні. Уряд також затягував приватизацію ОПЗ, яка була призначена на жовтень, що дозволило втілити цю схему», – йдеться у статті.

За словами Сакварелідзе, пише видання, людина, яка підписувала угоду для уряду, була «прямо призначена командою прем'єр-міністра» у квітні.

Компанія Antra GmbH пов'язана з головою комітету Верховної Ради з ПЕК, соратником Яценюка Миколою Мартиненком.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-12-2015 14:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100