29.03.2024 02:01 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Лікаря до нього кликали годину — сестра загиблого у Лук’янівській тюрмі політв'язня Макара Колеснікова

Сестра 26-річного Макара Колеснікова Анастасія просить допомогти розібратися у тому, що сталося із її братом у СІЗО. У новорічну ніч за дивних обставин хлопець помер у Лук'янівському слідчому ізоляторі. Начебто, через серцевий напад.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Кажуть, що він „помер у лікарні“. Але я знаю від ув'язнених, що він помер не дочекавшись лікарів. Ув'язнені близько години звали доктора, але ніхто не прийшов. У Макара був мобільний телефон. Мати вітала його з Новим Роком. Ніхто не очікував, що ми чуємо його востаннє», — написала Анастасія Колесникова.

Вона просить не давати дозволу на поховання Макара без родичів.

«Я хочу щоб ви знали, що у нього є рідні! І ми будемо домагатися правди! Спасибі вам за допомогу і сприяння. Зараз я з матір'ю готую документи для виїзду в Україну», — уточнила сестра. Нині вона живе в азербайджані.

Макар Колесников жив в Червоному Лимані Донецької області. В травні 2014 року його та ще трьох чоловіків затримали за викрадення людей та інші злочини. Правозахисники кажуть, що хлопці після Майдану організувалися в самооборону, яка викривала наркопритони.

На підтримку хлопця біля тюрми активісти провели акцію пам'яті. Наступну хочуть провести у понеділок, 4 січня. Всіх небайдужих чекають на Дегтярівській, 13, о 19.00.

«Мета акції — добитись покарання винних у загибелі Макара Колесникова, — політичного в'язня, що загинув у новорічну ніч у стінах Лук'янівського СІЗО. А також реабілітація його та тих, кого разом з ним безпідставно запроторили до в'язниці. І всіх переслідуваних владою з політичних мотивів», — написав на свій сторінці у соцмережах активіст «Чорного комітету» Богдан Тицький.

Помер 26-річний член організації «Білий Молот» Макар Колесніков у новорічну ніч у Лук'янівському СІЗО Києва.

Організація «Білий Молот» під час Революції Гідності входила до Правого сектору, а її бійці були у перших лавах захистників демократії під час сутичок на Банковій, Грушевського, Майдані Незалежності.

За даними Комітету визволення політв’язнів в Україні є 110 політично переслідуваних та політичних в’язнів режима Порошенка. Серед них – Віта Заверуха, Денис Поліщук та Андрій Медведько, Григорій Гульвіченко і Лесь Черняк, Богдан Тицький, Володимир Гроцков, Ігор Мосійчук.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-01-2016 11:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100