28.03.2024 11:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Родина загиблого айдарівця Назара Галюка заявляє, що штаб #АТО навмисно спотворює правду

Сестра Назара Галюка переконана, що робиться все для того, аби в майбутньому позбавити сім'ю бійця заслужених пільг, повідомляє sprotiv.org.

Спротив повідомляв у соцмережах, що 1 січня 2016 року у зоні АТО під Горлівкою, від пострілу снайпера загинув захисник України Назар Галюк.

Він був бійцем ударної роти батальйону «Айдар».

У штабі АТО підтвердили цю інформацію, проте заявили, що боєць загинув не в бою.

«Дійсно, їх боєць загинув, але не під час бою, проводиться розслідування за цим фактом», — набрехав на брифінгу в ефірі 112 каналу представник адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

А рідним містом полеглого героя уже ширяться різноманітні чутки.

Рідна сестра загиблого айдарівця Інна розповіла, що насправді трапилося того трагічного дня.

«Все це трапилося на базі Айдару недалеко від Горлівки де розташовувався батальйон у закинутій будівлі школи, в 5 кілометрах від лінії фронту.

Вночі 1 січня диверсійна група сепаратистів підійшла до бази „Айдару“ та засіла в „зеленці“ неподалік. Троє бійців Айдару біля 4 ночі вийшли на подвір’я. В 4:15 ночі снайпер поцілив у спину розривною кулею прямо в серце Назару , який загинув миттєво. Потім було тяжко поранено інших двох бійців», — розповідає сестра бійця.

Одразу здійнявся галас, побратими Назара зі зброєю почали зачищати зеленку. Було вбито 6 сепаратистів та одного взято в полон. Полоненого вже зранку було передано в СБУ як цінного свідка події.

Двох поранених бійців «Айдару» було доставлено до лікарні, де один з них також помер. Інший був ще без свідомості з тяжким пораненням.

У довідці про причину смерті вказано “гостра крововтрата, наскрізне вогнепальне кульове поранення грудної клітки з ушкодженням внутрішніх органів”

В лікарській довідці вказано місце смерті – “смерть настала в іншому місці – на місці події у розташуванні підрозділу”. Наразі воєнкомом Славути направлений запит на отримання протоколу слідчої комісії.

«Будемо чекати на офіційні результати розслідування, але вже й зараз видно , що держава намагається приховати втрати та в майбутньому лишити родину загиблого без багатьох виплат та пільг, — каже пані Інна. — Ось так наша держава, в особі речників АТО, приховує втрати на фронті, щоб нам , українцям, здавалося, що в нас діють Мінські угоди та на сході вже немає ніякої війни».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-01-2016 20:18 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100