28.03.2024 10:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Цензура по-новому. Печерський суд через відеороліки про корупціонера Чеботаря дозволив Генпрокуратурі обшукати український офіс Google

Печерський суд Києва надав слідчому Головної військової прокуратури Генпрокуратури тимчасовий доступ до інформації та документів компанії Google, розміщених на YouTube.

Про це йдеться в ухвалі суду від 10 грудня 2015 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Згідно з матеріалами визначення, прокуратура веде розслідування за порушеними кримінальнами справами.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 5 грудня 2015 року невстановлені особи без дозволу прокурора і слідчого опублікували дані досудового розслідування з ознаками злочинів. Вони розмістили на сайті antikor.com.ua публікацію під назвою «Як заступник міністра МВС... домовлявся про відкати на мільйони гривень» і два відеоролика, які містять відомості про обставини скоєних карних злочинів. Мова йдеться про спільника Турчинова та Авакова — Чеботаря.

 

Після перегляду роликів слідчі встановили, що зазначені записи зроблені Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби Безпеки України під час здійснення контррозвідувальної діяльності.

Слідчі також встановили, що сайтом youtube.com «управляє компанія Google, офіс якої в Україні знаходиться за адресою: Київ, вул. Сагайдачного, 25-Б».

Печерський суд дозволив слідчим отримати дані Google про те, з якої IP-адреси, хоста електронної пошти на сервер youtube.com надійшли вказані файли з відеозаписами.

Крім того, слідчі можуть запросити інформацію про користувача, завантажити файл (повні анкетні дані, його електронну адресу із зазначенням IP адреси і хоста), а також самі файли з відеозаписами.

Директор Google Ukraine Дмитро Шоломко каже, що це не перше визначення на доступ до інформації Google.

«Але ми говоримо, що не зберігаємо цю інформацію на серверах в Україні. І у нас немає до неї доступу», — підкреслив він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-01-2016 10:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100