28.03.2024 14:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Навіщо #Порошенко змінювати Конституцію?

В умовах війни Конституція має бути недоторкана і має виконуватися, а не переписуватися!

На жаль, ми знову змушені говорити про російську агресію і неадекватні дії української влади. 28 січня ВР прийняла зміни до Регламенту щодо процедури внесення змін до Конституції України.

Звичайно, те що відбулося у стінах парламенту, є черговим ганебним явищем, подібним до голосування у ВР 16 січня і 16 вересня 2014 року та 31 серпня 2015. Можливо, після зміни влади депутати, які голосували за ці ініціативи, будуть люстровані наступниками, як це відбулося з попередниками. Проте  давайте розберемося, навіщо владі таке примітивне і очевидне порушення Конституції?

З одного боку, Україна не отримала довгоочікуваного миру, а суспільство не підтримує Мінські угоди. З другого боку – Росія, яка перебирає ініціативу щодо виконання Мінських угод, змушуючи Україну приймати зміни до Конституції, а з третього — міжнародне співтовариство, яке переконане у безальтернативності Мінських угод і продовжує тиснути на Банкову.

Тому можна припустити, що в АП вирішили змінити регламент, щоб залишити за собою маневр у переговорах з ЄС і США. Адже, якщо вдасться переконати західних партнерів у послідовності позиції України, то зміни до Конституції щодо надання особливого статусу окремим районам Донецької і Луганської областей перетворяться у таку собі довготривалу гру, яка даватиме можливість надалі отримувати кредити. Якщо ж така схема не спрацює, то нічого не заважатиме відмінити це рішення в КС і показати героїчну боротьбу влади за дотримання Конституції України. Якщо ж на Банковій вирішили йти до кінця на шляху реалізації Мінських угод, то це — самодурство.

Запитаєте, що робити? Думаю, треба дати президенту зробити цей маневр, але при жодних обставинах не допустити реальних змін до Конституції. В умовах війни Конституція має бути недоторкана і має виконуватися, а не переписуватися.

Ігор Курус, координатор громадської кампанії «За відповідальну владу», Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-02-2016 17:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100