20.04.2024 08:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Майдан нічого не змінив в Україні, — Gazeta Wyborcza

Польське видання Gazeta Wyborcza стверджує, що українські реформи вдаряють по олігархам, тому їх заблокували.

Ситуацію в Україні через два роки після революції на Майдані коментує експерт Центру східноєвропейських досліджень Войцех Кононьчук, повідомляє sprotiv.org.

«В уряду Арсенія Яценюка немає шансів дожити до кінця терміну повноважень, дострокові вибори – питання часу. Вони можуть пройти восени або навесні наступного року», — вважає Кононьчук.

Він впевнений, що вотум недовіри не вдалось прогосувати, два табори влади (Порошенка і Яценюка) побоялись йти на дострокові вибори.

«Навколо Порошенка і Яценюка – олігархічні групи. Як президент, так і прем'єр, блокує або гальмує проведення реформ, які позбавили б олігархів впливу. Найбагатші українці не зацікавлені в лібералізації ринків, на яких вони працюють. В Україні не були створені нормальні умови для діяльності малого та середнього бізнесу, який повинен стати основою економіки. Каламутні схеми, за якими працювали і десять років тому, прекрасно працюють до цих пір», — каже Войцех Кононьчук.

За словами Кононьчука, згідно з соцопитуваннями, рівень невдоволення владою зараз вище, ніж до Майдану. Уряду вдалося розпочати деякі реформи, проте жодна з них не була доведена до кінця.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-02-2016 7:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100