23.04.2024 21:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

СБУ затримала та побила голову цивільного корпусу «Азов-Крим» Станіслава Краснова і його подругу Оксану Шелест. Подробиці

 

Про це розповіла матір подруги Краснова Марія Шелест, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За її словами, Краснова разом з її донькою Оксаною Шелест арештували в ніч на 28 лютого 2016 року. Попередньо Станіслава Краснова звинувачують у незаконному зберіганні зброї, інформує “Громадське ТВ”.

Станіслав Краснов воював у складі батальйону ОУН, згодом очолював батальйон «Крим», учасник блокади Криму, голова Цивільного корпусу «Азов-Крим».

Оксану Шелест свого часу звинувачували у замаху на життя депутата — вона нібито кинула сніжку у «регіоналу» Горіну.

За інформацією колег, Краснова при затриманні сильно побили.

Раніше, 15 лютого на сайті прокуратури Києва з'явилося повідомлення про затримання і обшук в місцях проживання членів “добровольчого корпусу так званого “батальйону “Крим”.

У них, за даними прокуратури, вилучили більше двох десятків стволів бойового і травматичної зброї, а також боєприпаси і наркотики.

Натомість, в батальйоні заявили, що в квітні минулого року, згідно з наказом Генштабу про розформування добровольчих батальйонів, бійці здали всю зброю і вийшли із зони АТО. З літа минулого року неодноразово велися переговори щодо легалізації батальйону в складі ЗСУ, але вони не принесли результатів.

“Вже півтора року є законним державним формуванням, ми з літа 2014 року наказом Міністерства Збройних Сил України були визнані окремим батальйоном ЗСУ”, — йдеться в заяві формування у Facebook.

Станіслава Краснова уже затримувалпа СБУ 21 травня 2014 року. Спочатку його соратники повідомили, що квартиру у Києві, де жили два активіста «Свободи» — Олександр Костенко і Станіслав Краснов — розгромили невідомі, після чого з хлопцями зник зв'язок. Згодом СБУ повідомила про затримання в Києві «двох диверсантів, учасників терористичної групи».

Як повідомляє прес-служба СБУ, в січні вони прибули з Криму до Києва, де під виглядом прихильників Євромайдану приєдналися до активістів у КМДА.

«Позиціонуючи себе активними учасниками Євромайдану, „О“ і „С“ готували низку акцій диверсійно-підривного характеру проти нашої держави, збирали і передавали своїм російським координаторам інформацію про перебіг подій. Значна суспільна небезпека полягала також у тому, що вказані особи — колишні міліціонери, які володіли спеціальними знаннями про методи роботи правоохоронних органів», — йдеться в повідомленні відомства.

СБУ встановлено, що в квітні за вказівкою свого координатора по Росії зловмисники зустрілися і забезпечили вогнепальною зброєю громадянку РФ Марію Коледу, яка виконувала завдання російських спецслужб з дестабілізації ситуації в південних областях України.

«Під час санкційних обшуків за місцями проживання „О“ і „С“, а також у нежитлових приміщеннях, якими користувалися, виявлено зброю, боєприпаси та вибухівку, зокрема: три автомати Калашникова АКСУ, два пістолети Макарова, пневматичну снайперську гвинтівку високого тиску, травматичний пістолет, перероблений для відстрілу патронів несмертельної дії, ручні гранати РГД-42 та Ф -1, велика кількість бойових патронів і саморобних вибухових пристроїв», — повідомляє СБУ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-02-2016 10:37 | Кількість переглядів 36 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100