18.04.2024 21:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Аваківщина. У Франківську чоловік зробив зауваження поліцейським, а ті у відповідь скрутили його наче злочинця. 2 фото

svavylya-police-Frankivsk1

26 березня 2016 року у центральній частині міста поліцейські затримали чоловіка, який зробив їм зауваження про їхню парковку.

Про затримання активіста написав у соцмережі  журналіст Дорожнього контролю Віталій Мацьоцький, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Ось як реагує Патрульна поліція Івано-Франківська на зауваження про їхню парковку(((( Кайданки і 185-та кожному хто зробить зауваження його новій поліції!!! Дмитро Міхалець, Астанавітєсь!!!!», — іронічно повідомив журналіст.

Відомо, що затриманому інкримінували злісну непокору працівникам поліції, статтю 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця).

На чоловіка навіть наділи кайданки.

 

svavylya-police-Frankivsk2

 

Також франківців обурює те, що про цю подію на сайті поліції не згадується і слова.

Пізніше патрульна поліція пояснила прчини затримання чоловіка.

«Патрульна поліція Івано-Франківська оштрафувала водія, який зупинився на перехресті вулиць й відмовився надати посвідчення водія.

Під час виконання службових обов'язків патрульні проводили профілактичну роботу з водіями стосовно дотримання ними правил паркування. У зв'язку з тим, що на перехресті не було вільного місця для парковки, поліцейські відступили від Правил дорожнього руху й зупинились на пішохідному переході», — повідомляють у спільноті «Патрульна поліція Івано-Франківська».

У цей час на перехресті зупинилась автівка, з якої вийшов водій та пасажир, котрі вирішили розтлумачити закон патрульним поліцейським. Побачивши, що вказані особи порушили ПДР та зупинились на перехресті, поліцейські вирішили оштрафувати водія. Із порушником поліція розмовляла більше години.

«Розмова патрульних з порушниками тривала більше години. Водій відмовлявся надати посвідчнення водія для складання постанови. Його тричі попередили, що це є непокора працівникам поліції. Зрештою, йому надягли кайданки та склали акт про затримання. На місці події був заступник начальника Управління, який у той день не був на службі та не здійснював ніяких процесуальних дій.

Водія-порушника відвезли у міський відділ поліції, де на нього склали адмінматеріали за порушення ним ПДР та злісну непокору поліцейським», — повідомили у поліції.

У соцмережі користувачі вже встигли висловити своє негативне ставлення до поліції, які нібито затримали чоловіка просто за те, що він зробив їм зауваження.

У поліції кажуть, що відео нагрудних камер викладати не будуть. Відео нададуть поліцаї Авакова у випадку розгляду справи у суді і на вимогу суду.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-03-2016 21:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100