29.03.2024 00:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Організатора афери «Еліта-Центру» Олександра Шахова випустили під заставу. Подробиці

Elita-Centr1

 

 

Суд звільнив з-під варти організатора афери «Еліта-Центру» Олександра Шахова під заставу 384 мільйони гривень, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це першою проінформувала прес-служба Генпрокуратури.

Зазначається, що Генеральна прокуратура оскаржить в апеляційному порядку застосування судом до засновника ТОВ «Еліта-Центр» так званого «закону Савченко» та звільнення його з-під варти.

За клопотанням сторони захисту ухвалою Подільського районного суду м. Києва 11 квітня 2016 року до Шахова О.О. застосовано так званий «закон Савченко». Його суть полягає в тому, що суди зобов'язані враховувати засудженим кожен день, проведений в слідчих ізоляторах, як два дні відбуття покарання.

Йому змінено запобіжний захід з тримання під вартою на заставу в розмірі понад 384 млн 266 тис грн з носінням електронного засобу контролю.

У зв’язку із незгодою з прийнятим судом рішенням Генеральною прокуратурою України буде внесено апеляційну скаргу до апеляційного суду м. Києва.

Як відомо, у період з вересня 2004 року до лютого 2006 року Шахов (Волконський) О.О організував та очолив організовану групу, до складу якої увійшли Терентьєв А.В. та інші особи.

Ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь у зведенні будинків у різних районах Києва.

Отримані від громадян-інвесторів кошти в сумі понад 383 млн грн у будівництво так і не інвестували, а привласнили та розпорядилися ними на власний розсуд.

Внаслідок будівельної афери «Еліта-центр» у Києві постраждали 1693 особи.

Нагадаємо, що громадська організація «Об'єднання вкладників «Еліта-центр» оприлюднила відкритий лист до президента України Петра Порошенка, генпрокурора Віктора Шокіна і міського голови Києва Віталія Кличка, в якому вимагає негайно затримати екс-кандидата в нардепи і бізнесмена Вадима Столара, який був одним зі співзасновників «Еліти-центру».

Ошукані інвестори обурені, що організатори будівельної піраміди можуть уникнути відповідальності.

Вкладники вимагають від правоохоронних та інших відповідальних органів змінити процесуальний статус Вадима Столара і залучити його в судовий процес як підозрюваного. Також автори листа вважають, що Столара необхідно затримати, оскільки він може виїхати за межі України.

Автори листа нагадують, що через організаторів «Еліти-центру» були змушені роками проживати в приміщеннях, не пристосованих для життя. Деяких вкладників ця афера позбавила останніх заощаджень. «На цьому тлі бездіяльність прокуратури щодо Вадима Столара виглядає не тільки дивно, а й злочинно», — вважають у громадській організації.

Відзначимо, що Вадим Столар є одним з найближчих соратників мера Києва Віталія Кличка.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-04-2016 7:43 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100