28.03.2024 20:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Криму окупанти журналіста Миколу Семену звинувачують у порушенні цілісності РФ. Подробиці

Krim rus1

Російські окупанти проводять обшук у кримського журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени, який працює на проекті «Крим.Реалії», повідомляє sprotiv.org.

"Зараз силовики проводять обшук у журналіста «Радіо Свобода», його кримського крила «Крим.Реалії», Миколи Семени, — написав керівник корпункту НТВ у Криму Олег Крючков у Facebook.

Поставлена окупантами Наталя Поклонська, що називає себе «прокурором Крима» заявила ТАСС про порушення кримінальної справи у відношенні журналіста видання «Крим. Реалії» за заклики до порушення територіальної цілісності РФ.

«Відносно журналіста видання порушено кримінальну справу за ознаками частини 2 статті 280.1 КК РФ. Даним журналістом була підготовлена й опублікована стаття, у якій наводяться вислови, спрямовані на порушення територіальної цілісності РФ, що не дозволено ні журналістам, ні будь-кому іншому», — сказала рашистка Поклонська.

Ім'я підозрюваного вона не назвала.

Прокуратура анексованого Росією Криму визнала законним і обґрунтованим порушення кримінальної справи за публікацію «на сайті інформаційної служби».

Її автор, як говориться на сайті «прокуратури» АРК, нібито «зробив висловлення, якаі закликають до проведення у відношенні півострова і його жителів ізоляційних заходів, які включають бойові операції».

Вона розцінює публікацію, присвячену «блокаді Криму» українськими активістами, як виправдання тероризму, зазначає ТАСС.

«Фактично вони виправдовують дії екстремістів і терористів. Ми не дозволимо чинити злочини у відношенні громадян Російської Федерації й Росії в цілому. Статус журналіста зобов'язує дотримуватися вимог законодавства», — заявила вона.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу для журналіста у справі за ч. 2 ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ, зроблені з використанням ЗМІ чи електронних або інформаційно-телекомунікаційних мереж, включаючи інтернет).

Як відомо, проект «Крим. Реалії» запустило «Радіо Свобода» після анексії Криму Росією в березні 2014 року.

Після цього Росія почала переслідувати прихильників України й супротивників «приєднання» Криму до РФ, особливо кримських татар.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-04-2016 19:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100