19.04.2024 06:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Порошенко своїми офшорами порушив антикорупційне законодавство. Подробиці. Документ

Poroshenko-ofshori1

14 жовтня 2014 року Верховна Рада з великою помпою прийняла Закон «Про запобігання корупції», який був проголосований у присутності президента Петра Порошенка.

Саме цей закон президент порушив, створюючи свої офшорні схеми, пише в Facebook журналіст Ігор Луценко.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Цим Законом були визначені дії президента України щодо усунення конфлікту інтересів у разі наявності у нього підприємств або корпоративних прав. В результаті, закон був просто проігнорований гарантом — необхідні дії так і не було здійснено першою особою України.

«Окрім того, серед правопорушень, притаманних президенту та його соратникам, варто згадати ще одне. Це – порушення законодавства, що регулює порядок здійснення інвестицій за кордон резидентами України», — додав Ігор Луценко.

Poroshenko-invest1

Зокрема, декрет Кабміну «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» передбачає штраф (еквівалентний сумі вкладу) за здійснення іноземних інвестицій за кордон без отримання відповідної ліцензії від НБУ.

«Наразі Національний банк України офіційно підтвердив у відповідь на моє депутатське звернення, що Порошенко не отримував відповідної ліцензії на здійснені їм операції», — доповів журналіст.

Як відомо, президент України є суб'єктом антикорупційного законодавства та, за словами Луценка, відповідно до закону, повинен бути включений до списків осіб, яким заборонено займати посади на державній службі за вчинення корупційного правопорушення.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-05-2016 20:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100