29.03.2024 09:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суд арештував майно підставної компанії мафіозі Коломойського, причетної до виведення з України понад 19 млрд грн рефінансування Приватбанку

Kolomoyskiy14

Печерський райсуд назвав співробітників «Приватбанку» причетними до пограбування України, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Печерський районний суд Києва арештував майно компанії ZAO Ukrtransitservice LTD, Великобританія, а також заблокував рахунки цієї компанії, відкриті у кіпрському відділенні Приватбанку. Відповідну ухвалу суд виніс 29 липня 2016 року.

В ході досудового розслідування встановлено, що співробітники ПАТ КБ «Приватбанк», шляхом зловживання своїм службовим становищем протягом 2014 року заволоділи державними коштами Національного банку України в сумі понад 19 млрд. гривень, виділеними на рефінансування ПАТ КБ «Приватбанк» в особливо великих розмірах, ідеться в тексті ухвали суду.

Службові особи, імена яких наразі не називаються, під заставу майнових прав на товар видали кредити 42-м підконтрольним собі підприємствам на суму від 18 до 73 млн доларів США. Ці підприємства, між тим, уклали сумнівні угоди, здійснивши 100% передплату та перерахувавши вказані грошові кошти на рахунки ряду нерезидентів з метою нібито отримання товарів. Однак поставка товарів до цього часу не відбулася. Грошові кошти до теперішнього часу не повернуті. Серед переліку нерезидентів, окрім вищезгаданої ZAO Ukrtransitservice LTD фігурують такі компанії: Teamtrend Limited, Trade Point Agro Limited, Collyer Limited, Rossyan Investing CORP, а також Milbert Ventures INC.

Сайт «Главком» уже писав про одну з цих компаній, а саме про британську Trade Point Agro lt. Згідно із резонансним розслідуванням «Главкому», опублікований майже два роки тому, більше 40 маловідомих фірм влітку 2014-го року підписали з нею договори на суму 51,5 млн доларів і 52 млн доларів відповідно. Кожній з цих фірм британці зобов'язалися поставити приблизно по 25 тисяч метричних тонн поліетилентерефталату (лавсану). Цей матеріал використовується для виробництва продуктової упаковки, а також при виготовленні рентгенівських плівок, автошин, пляшок для напоїв. Угоди профінансував Приватбанк, який отримав в якості застави майнові права на товар. Гроші були перераховані через короткий термін постачальнику, проте поліетилен в Україну так і не приїхав.

Примітно, що позичальників «Приватбанку» багато пов'язує із самим банком. Деякі з них мають одних і тих же засновників, однакове місце прописки і навіть спільних юристів. Приміром, за даними ДП «Інформаційно-ресурсний центр», загальні власники з Белізу і Віргінських островів є у дніпропетровських компаній «Фаборіс», «Кембел», «Техспецмонтаж» і «Руднекс». У сусідніх кімнатах один з одним розташовані офіси фірм «Інторно» і «Орбелі». Ділять кабінети в Дніпропетровську «Солмбрідж» і «ІНКЕРІ». Справи деяких компаній з цього списку в судах ведуть одні й ті ж люди: наприклад, інтереси «Фаборіс», «Інком 2001» і «Руднекс», «Солмбрідж», «Рапіта» представляє юрист з ініціалами Любченко А. І.

Цікавим є факт, що у розслідуванні інтернет видання «Главком» від 2014 року ідеться про близько 11 млрд гривень, виведених з країни, в той час як нині слідчі називають значно більші збитки  – понад 19 млрд. гривень.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-08-2016 7:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100