29.03.2024 10:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Аваков під виглядом пістолетів роздарував своїм спільникам кулемети та гвинтівки. Відео

zbroya-u-hati1

МВС під керівництвом Арсена Авакова за 2,5 роки роздарувало більше тисячі одиниць зброї, серед якої штурмові гвинтівки, автомати Калашникова та кулемети.

Про це йдеться у сюжеті програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Журналісти з’ясували, що під виглядом пістолетів нагороджені отримували пістолети-кулемети та штурмові гвинтівки.

Після приходу у крісло міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з лютого 2014 по серпень 2016 року МВС видало 1150 екземплярів нагородної зброї. Для порівняння у період з 2010 по 2014 рік МВС нагородило лише 287 осіб.

Зокрема серед подарованої зброї — автомат Калашникова, пістолет-кулемет, автомат, штурмова гвинтівка.

При цьому у МВС заявляють, що державні кошті на подаровану зброю не використовують. «Звідки МВС бере на подарунки сучасну зброю, якою незабезпечені підрозділи самого міністерства?», — запитують журналісти.

Кого насправді нагороджують в МВС – не знає й саме міністерство. На запити Української асоціації власників зброї МВС двічі повторило, що не веде обліку нагородної зброї. За підрахунками Асоціації — в Україні роздарували близько 50 тисяч стволів. «Сьогодні можна казати, що в нас на руках щонайменше від 40 до 50 тис нагородних стволів», -запевняє голова Асоціації Георгій Учайкін.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко повідомив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відмовився надавати інформацію на його депутатський запит про те, кому з народних депутатів він подарував вогнепальну зброю.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-09-2016 8:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100