19.03.2024 06:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Польща отримала нові аудіозаписи стосовно Смоленського теракту ФСБ проти президента Качинського

Litak-Kachinskogo1

 

 

Глава польської комісії, що розслідує авіакатастрофу під Смоленськом, у якій загинув президент Польщі Лех Качинський, заявив, що в розпорядженні комісії виявилися нові свідчення того, що диспетчери аеропорту могли ввести екіпаж в оману. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За словами глави польської комісії у розпорядження комісії потрапили записи розмов у вежі контролю польотів в аеропорту Смоленська. Вони, на думку Берчинського, вказують на те, що диспетчери могли передати екіпажу невірну інформацію.

«У нас є записи. Вони відрізняються від того, що ми мали раніше. Також вони відрізняються від записів із вишки і літака, які у нас є. Є явне протиріччя», — заявив Берчинський.

Він не уточнив, яким чином комісія отримала записи переговорів диспетчерів на вежі, однак додав, що донині в комісії був запис переговорів між екіпажем і вежею.

«Нові записи — безпосередньо з вежі. Вони перебувають у суперечності з тими, які ми досі чули», — пояснив Берчинський. Чиновник стверджує, що диспетчери могли передати екіпажу невірну інформацію про відстань до злітно-посадкової смуги, що могло вплинути на хід посадки і подальшу катастрофу.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич звинуватив нинішнього голову Європейської Ради Дональда Туска у фальсифікації звіту про Смоленьску катастрофу.

Також Мацеревіч назвав авіакатастрофу під Смоленськом, в якій загинув президент Лех Качинський, терактом, який організували російські спецслужби.

10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качиньський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровский, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-09-2016 19:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100