28.03.2024 11:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

З 1 листопада українці не можуть вступити у спадок і укласти договір дарування майна, — реформи Гройсмана

Groisman-Volodimir10

 

Українці повинні бути готові до того, що з 1 листопада поточного року фактично вони не зможуть вступити у спадок або оформити угоду договору дарування. Про це повідомляє sprotiv.org.

На підставі постанови Кабінету міністрів №231 суб’єкти оціночної діяльності більше не мають права визначати оціночну вартість рухомого і нерухомого майна.

А в Порядку вчинення нотаріальних дій №296 / 5, затвердженому наказом міністерства юстиції України, чітко прописано, що нотаріуси не можуть засвідчити угоду за договором дарування або вступу в спадщину.

Простому народу до сих пір не зрозуміло, чому нововведення не скасували, адже по суті, жодна людина тепер не зможе оформити договір дарування і єдиний вихід – це купівля рухомого або нерухомого майна. Те ж саме зі вступом в законну спадщину після смерті близького родича, виходить, що майно відійде в «руки» державі.

Тепер кожен, хто прийде до оцінювача майна буде посланий на всі чотири сторони, так як суб’єкти оціночної діяльності не мають права виконувати свої прямі обов’язки по відношенню до договорів дарування і вступу в спадщину. Потім, українці будуть йти на платні консультації до нотаріусів, звідки благополучно вийдуть без будь-яких підписаних паперів.

До тих пір, поки закон про діяльність суб’єктів оцінки майна буде існувати в даному виді, жодному українцеві не вдасться вступити у спадок і отримати рухоме або нерухоме майно, що належить йому за попередніми законами. Будемо сподіватися, що в КМУ все-таки одумаються до першого листопада і переглянуть ці нововведення.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-09-2016 8:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100